Bosbranden op Gran Canaria

De toeristische topbestemming Gran Canaria, onderdeel van de Canarische Eilanden, wordt geteisterd door hevige bosbranden. Het vuur dat aangestoken zou zijn door een rancuneuze boswachter is door de sterke wind weer aangewakkerd. In en rondom de in het zuidwesten gelegen plaats Mogan zijn duizenden mensen inmiddels geëvacueerd, waaronder enkele tientallen toeristen. Voor zover bekend hebben de meeste toeristen de Duitse nationaliteit en bevinden er zich geen Nederlanders onder de evacués.
De populaire badplaatsen Maspalomas en Playa del Inglés hebben geen last van de bosbranden. Volgens berichten van diverse mensen die zich daar momenteel bevinden merken ze zelfs helemaal niets van de bosbranden.

Naar schatting is op dit moment zo’n 5000 hectare bos verbrand waarmee deze brand de grootste is die ooit op Gran Canaria gewoed heeft.
Nieuws over de bosbranden op Gran Canaria:
– Attractie “Palmitos Park” uit voorzorg gesloten
– Evacuatie gasten Hotel Las Tirajanas in de gemeente San Bartolomé de Tirajana
– Bosbrand breidt zich uit naar huizen in El Hoyo en La Aldea
– Enkele tientallen huizen vergaan
– Tot nu toe nog geen ernstige slachtoffers door de branden
– Lokale Nederlandse nieuwssite Hollandse Nieuwe overbelast
GranCanaria.startpagina.nl meldt grote stijging aantal bezoekers
– Ook op buureiland Tenerife is er een grote bosbrand uitgebroken
– Extreem hoge temperaturen van ongeveer 42 graden zorgen voor droogte en daarmee een goede voedingsbodem voor de branden
Voor het laatste nieuws kun je ook kijken op de noodsite van Hollandse Nieuwe

6 gedachten over “Bosbranden op Gran Canaria”

  1. Wij hebben geluk want vorige week zijn we net terug gekomen van arquinequin. Door zo’n oetlul die alleen aan zichzelf denkt en niet aan de natuur en de schade die hij eraan toedoet.

  2. hoihoi wij zijn net 3 dagen terug uit playa del ingles,en ook naar het palmitos park geweest,was er erg mooi!!!heeeel erg zonde.

  3. wij gaan morgen naar playa del ingles maar die gene die dit heeft aangestoken mag van mij levenslang krijgen het is een persoon zonder geweten

  4. De man die deze bosbrand gesticht heeft, is zwakbegaafd en was in tijdelijke dienst van de Canarische Regering – in een opvangprogramma om werklozen aan tijdelijk werk te helpen. Wat – nog -erger is, is dat burenruzies in het Zuiden van Gran Canaria ertoe leiden, dat er al jarenlang met enige regelmaat hele percelen bos in vlammen opgaan. Naar deze, pyromanen, is men nu op zoek.

  5. hoe is deze bosbrand nou precies ontstaan niemand weet het het blijft altijd een misterie hee maar het interressante is dat het erg warm daar in het bos is en het blijft daar wel voor een tijdje droog

  6. Hoi,
    ik wou alleen laten weten dat de noodsite van de Hollandse Nieuwe inmiddels de reguliere is geworden, met nieuwe rss feed:
    http://www.hollandsenieuwe.com/feed/rss/
    Aangezien ik geen contactgegevens vond hier, doe ik het maar zo in de hoop dat de veranderingen opgepikt worden. Bedankt!

Plaats een reactie