Heeft minister Jacqueline Cramer gisteren haar mond voorbijgepraat met nieuws dat niet naar buiten heeft mogen komen of heeft ze een onwaarheid naar buiten gebracht waar de KLM niet gelukkig mee is? Gisteren meldde Reiskrant.nl dat de KLM de business class passagiers op wil laten draaien voor de milieuheffing die het nieuwe kabinet in gaat voeren. Een paar tientjes extra op een ticket van een paar duizend euro (verre reizen) voelt zakenreiziger immers toch niet. Die is al gewend om de hoofdprijs te betalen voor een fatsoenlijke stoel en een beetje service die je in de economyclass vaak moet ontberen.


Vandaag meldt Reiskrant.nl dat KLM-topman Peter Hartman de beweringen van PvdA-minister Jacqueline Cramer dat business class passagiers de milieuheffing op tickets moeten gaan betalen volstrekte onzin noemt.
Wat is waar? De luxere reizigers laten dokken is natuurlijk wel helemaal in het linkse straatje van de PvdA. Misschien is de wens de vader van de gedachte bij de rooie minister?
Of gaat hier toch op “waar rook is, is vuur”? Dit wordt ongetwijfeld vervolgd en het zou mij niets verbazen als de waarheid in het midden ligt….