Antwerpen is vanaf zondag 6 mei in de ban van het ‘beestig’ groot evenement ‘O, dierbaar Antwerpen’. Het is georganiseerd om het einde van de werkzaamheden te vieren aan het Centraal Station en het vernieuwde Astridplein bij het stadhuis en om de stationsbuurt in de bloemetjes te zetten.
“O dierbaar Antwerpen” is een feest van de Antwerpse Zoo, de Musea, de stad Antwerpen en Antwerpen Open. Het begint zondag 6 mei met een spetterend openingsfeest, dat iedereen gratis kan bijwonen.


Concerten
Overal in Antwerpen word je die dag getrakteerd op concerten van fanfares, bigbands, dj’s en kamerorkesten. Dat gebeurt op het Astridplein, op een éénmalige en unieke feestplek onder de bomen van de Zoo, in de schilderachtige binnentuin van het Museum Plantin-Moretus, op het Conscienceplein en in het Rockoxhuis.
Toppers
De manifestatie duurt tot 30 september en bevat onder meer volgende toppers:
Wonderlycke dieren
– de tentoonstelling “Wonderlycke dieren” (van 5 mei tot en met 5 augustus 2007) in het Museum Plantin-Moretus waarvoor men ‘op speurtocht’ ging in de eigen collectie. Het unieke Walvisboeck uit 1585 en een tekening van een aangespoelde vinvis op het strand van het Nederlandse Egmont in 1547 zijn een poaar van de tentoongestelde topstukken.
Rariteitenkabinet
– de tentoonstelling “Het rariteitenkabinet van de Zoo” (van 5 mei tot en met 30 september 2007) die het ontstaan en de evolutie van de Zoo schetst en waarbij een speciaal olifantenparcours door de Zoo een beeld geeft van de toekomstige dierentuin. Daarbij gaat veel aandacht naar wetenschappelijk onderzoek, natuurbehoud, kweekprogramma’s en dierenwelzijn.
Olifantenfamilie
– Op het Astridplein kan men nog tot 30 september de negenkoppige houten olifantenfamilie van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Andries Botha bewonderen. Zijn tientonners staan op een lijn die leidt naar de ingang van de dierentuin. In de Zoo zelf staan houten mini-olifantjes die een route vormen naar de levende kudde.
Het kunstwerk dat nu het Koningin Astridplein siert, maakte eerder furore op het strand van De Panne in het kader van het ku(n)stevenement “2006 Beaufort”.
Programma
Het volledige programma van “O dierbaar Antwerpen” en van het openingsfeest vind je op www.odierbaarantwerpen.be
Meer Antwerpen?
Alles over Antwerpen
Antwerpen.be (officiële site)
Antwerpen startpagina
Hotels in Antwerpen
Restaurants in Antwerpen