De door mensen opgevoedde gorilla Bokito heeft bezoekers van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gisteren de stuipen op het lijf gejaagd. Hij is over de gracht gesprongen die rondom het “Gorilla-eiland” ligt. Vier bezoekers raakte gewond, waarvan een vrouw ernstig. Bokito heeft haar op diverse plaatsen gebeten en meegesleurd. De aap werd uiteindelijk in het restaurant met een verdoningspijltje gekalmeerd en teruggebracht naar zijn hok.
Het blijven wilde dieren natuurlijk, maar een Gorilla zal echt niet zomaar over een brede gracht heenspringen. Vermoed wordt dat Bokito werd gepest en uitgedaagd door bezoekers. Hij wilde zijn vrouwtjes en jonge babies verdedigen en koos voor de aanval.


Als je eenmaal de dieren in de vrije natuur hebt gezien wil je niet meer naar een dierentuin toe. De dieren zitten vaak in te kleine hokken en kunnen zich niet natuurlijk gedragen. De mens brengt ze groot en zoals zo vaak moeten de dieren zich aanpassen aan de mens en hun omgeving. Dat gaat weleens verkeerd. Wees blij dat een haai in het fraaie Oceanium niet zulke scherpe tanden heeft dat hij door het glas heen bijt.