Dankzij het Europese Parlement gaat bellen met je GSM in het buitenland stukken goedkoper worden. Dit jaar worden er maximumtarieven van 49 cent per minuut voor bellen in de E.U. en 24 cent voor inkomende gesprekken (bedragen exclusief BTW). Wanneer deze maximumtarieven exact ingevoerd gaan worden is nog niet bekend. Vermoedelijk zullen deze prijzen medio augustus 2007 een verplicht maximum worden, maar natuurlijk staat telefoonaanbieders vrij om hun tarieven eerder te verlagen.


Mogelijk dat de “vakantietarieven” inzet gaan worden in een concurrentiestrijd waarbij de telecomaanbiders gaan proberen elkaars klanten af te pakken. Dat zou voor de consument een mooi scenario zijn, zeker als zo’n strijd vlak voor de schoolvakanties los zou barsten.
Ik ben in ieder geval blij dat er eindelijk iets gedaan wordt aan de uitzuigerij van de telecomgiganten. De telefoonrekening na een vakantie in Griekenland, Cyprus, Spanje of Frankrijk zal na invoering een stuk lager zijn. Kun je een extra drankje nemen tijdens je vakantie 😉