Turkije: 60% kans op diarree

Misschien niet voo iederen interesant om te weten, maar ik zit in een hotelkamer in Turkije (Mersin) met diarree. Het is begonnen gisteren een uurtje na mijn eerste maaltijd hier (brunch in het Hilton) en ook vandaag heb ik de toiletpot al vele malen mogen verwelkomen met dunne poep.
Wat ik zo typisch vind is dat ik vrijwel nooit last heb van diarree en als het op reis gebeurt dan is dat niet zelden in Turkije. Ik denk dat ik de afgelopen 10 jaar zo’n 250 reizen heb gemaakt naar ongeveer 50 landen en tijdens al die reizen ben ik slechts 4 keer getroffen door diaree. Van die 4 keer was het één keer raak in Paramaribo (Suriname) en 3 keer in Turkije (Istanbul en Mersin).


Waarom het in Turkije vaak (3 keer uit 5 Turkije-reizen) vaak mis gaat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat mijn reizen naar landen zoals China, Guinea, Djibouti, Benin, Panama, Pakistan etc. probleemloos verliepen op het gebied van voedingsproblemen en dat het hier in Turkije in 60% (3 uit 5) gevallen mis gaat.
Voor mij geen vakantie in Turkije…dat begrijpen jullie wel, denk ik!

13 gedachten over “Turkije: 60% kans op diarree”

 1. Daarom ga ik niet naar Turkije. Ik heb gewoon liever dikke “shit”.

 2. Dat is een zeer incorrecte opmerking, Jan de Man. En wat heeft diarree te maken met jaloersheid Ugur? Mag er geen kritiek op Turkije gegeven worden?

 3. mijn dochter is op dit moment ziek in turkije (diaree) en daar kennen ze geen immodium of norit ze willen haar alleen maar antibiotica geven enn daar is zij allergisch voor dus wat kan zij daar wel kopen om van deze shit af te komen

 4. Wat ik kreeg was volgesn mij ook iets van een antibiotica. Ben zelfs een keer voor niets naar de apotheek gegaan omdat het middel dat voorgeschreven werd helemaal niet verkocht wordt in Turkije. Heb het idee dat men daar niet altijd weet wat er goed is of niet.
  Heb achteraf gelezen dat cola ook zou moeten helpen om diarree tegen te gaan. Laat haar in ieder geval water met daarin zout opgelost drinken bij gebrek aan ORS en heel veel bronwater drinken.

 5. mijn dochter is al 10 dagen ziek,na vakantie in turkije .
  Wij hadden een 5 sterren hotel royal wings,na de vierde dag is ze ziek geworden en heeft 39 graden koorts we zijn nu gelukkig thuis maar ligt nog steeds ziek op bed.

 6. Als je zet dat je al 8 keer diaree hebt gehad terwijl je zegt dat je zelden diaree hebt klopt er iets niet. Want ik ben in mijn leven 14x naar turkije gegaan en geen diaree achtergelaten.. dus denk ff na voordat je iets zegt…

 7. Als je zet dat je al 8 keer diaree hebt gehad terwijl je zegt dat je zelden diaree hebt klopt er iets niet. Want ik ben in mijn leven 14x naar turkije geweest en geen diaree achtergelaten.. dus denk ff na voordat je iets zegt…

 8. aJJAA is een sukkel de niet kan lezen. Waar staat in het verhaal 8X?
  Dat aJJAA zelf geen diarree oploopt betekent waarschijnlijk dat hij/zij een Turk is en/of gewend is aan onhygienisch eten.

 9. turkije is gewoon een vies kut land, de meeste mensen leven daar vies, het eten is vies en je zit er de hele dag op de wc,
  nu bent ik 2 weken trug van een 5 sterren hotel en heb nog steeds diaree, vandaar dat ik hier op kijk, GA NOOIT NAAR TURKIJE krijgt er de dikste samonella van of een ofandere darmkanker , voedselvergiftiging. het kan alles zijn

Plaats een reactie