Misschien niet voo iederen interesant om te weten, maar ik zit in een hotelkamer in Turkije (Mersin) met diarree. Het is begonnen gisteren een uurtje na mijn eerste maaltijd hier (brunch in het Hilton) en ook vandaag heb ik de toiletpot al vele malen mogen verwelkomen met dunne poep.
Wat ik zo typisch vind is dat ik vrijwel nooit last heb van diarree en als het op reis gebeurt dan is dat niet zelden in Turkije. Ik denk dat ik de afgelopen 10 jaar zo’n 250 reizen heb gemaakt naar ongeveer 50 landen en tijdens al die reizen ben ik slechts 4 keer getroffen door diaree. Van die 4 keer was het één keer raak in Paramaribo (Suriname) en 3 keer in Turkije (Istanbul en Mersin).


Waarom het in Turkije vaak (3 keer uit 5 Turkije-reizen) vaak mis gaat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat mijn reizen naar landen zoals China, Guinea, Djibouti, Benin, Panama, Pakistan etc. probleemloos verliepen op het gebied van voedingsproblemen en dat het hier in Turkije in 60% (3 uit 5) gevallen mis gaat.
Voor mij geen vakantie in Turkije…dat begrijpen jullie wel, denk ik!