Vorige maand zag ik hem voor het eerst op CeBIT in Hannover: de Sony VAIO VGN-TX5XN. Een superslanke en ultralichte laptop met een behuizing van koolstofvezel en een zeer scherp scherm van 11,1″. Door het gewicht van 1,25 kilo en de zee beperkte afmetingen is deze mobiele vriend zeer handig om mee te nemen. Het scheelt je aardig wat ruimte en gewicht in je handbagage. Met de steeds strenger wordende handbagageregels is dat wel zo prettig.
Werken in het vliegtuig is ook goed te doen. De tafeltjes in economyclass zijn groot genoeg en de batterij gaat in de praktijk zo’n 5 uur mee. Voor een gemiddelde vlucht is dat ruimschoots voldoende.


Ik heb deze nuttige maar helaas vrij prijzige machine vorige week aangeschaf en gebruik hem nu op mijn reisje naar Libanon en Turkije.
Het enige nadeel dat ik heb kunnen ontdekken is Windows Vista…dat werkt niet optimaal samen met mijn randaparatuur en software.
Het installeren van mijn nieuwe UMTS-kaart was een ramp. Het bleek dat slechts een aantal kaarten wel ondersteund wordt door Vista en niet zelden is het installeren dan nog vrij lastig. Maar als het allemaal geïnstalleerd is dan is je mobiele kantoor compleet ingericht en kun je er tegenaan op reis.