De knoop is eindelijk definitief doorgehakt. Na bijna 16 uur aaneengesloten vergaderen heeft het eilandbestuur van Kreta vannacht besloten zich af te gaan scheiden van Griekenland. In 2013, exact 100 jaar na de toetreding tot het Koninkrijk Griekenland, zal Kreta verder gaan als zelfstandig land. Omdat Griekenland al lid is van de Europese Unie zal ook de Republiek Kreta automatisch toetreden tot de E.U.


Belangrijkste reden voor het afscheiden van Griekenland is economisch belang. Kreta presteert al veel beter dan gemiddeld voor Griekse maatstaven en heeft de potentie om tot één van de rijkere Europese staten te gaan behoren als de remmende factor Griekenland losgelaten wordt.
De bedoeling is om van Kreta naast een belangrijke toeristische bestemming ook belastingtechnisch een interessant eiland te maken. Verwacht wordt dat in 2023 de buitenlandse investeringen in het eiland daardoor toe zullen nemen tot ongeveer 120 miljard Euro per jaar. Hiermee wordt Kreta één van de economische grootmachten binnen Europa.
UPDATE maandag 2 april 09:15 uur: 1 april grap
Dit bericht is op 1 april 2007 geplaatst als een 1 april grap. Niets in dit bericht berust op waarheid.
Lees hier meer over de 1 aprilgrappen van Vakantie Paginablog