Als toerist of zakenreiziger ben je continu een prooi voor dieven en overvallers die uit zijn op je geld en waardevolle spullen. In de meeste luxe hotels is er een kluisje in de kamer aanwezig, maar die is vaak te klein om laptops of grotere camera’s in te stoppen.
Wat ik altijd doe als ik mijn hotelkamer verlaat is de televisie aan laten staan op een sportzender (zit er altijd op) en op een geluidnivo dat het net hoorbaar is als je aan de buitenkant voor de kamerdeur staat. Bordje “do not disturb” aan je deur hangen en potentiële dieven denken dat er minimaal één persoon in de hotelkamer aanwezig is. De kans is dan groot dat het dievengilde jouw kamer overslaat.


Housekeeping
Natuurlijk moet housekeeping wel de kans krijgen je kamer schoon te maken. Als er continu een bord “niet storen” of “do not disturb” hangt dan zullen de kamermeisjes jouw kamer overslaan. Zorg er dus voor dat de kamermeisjes wel je kamer kunnen doen. Vaak kun je naar housekeeping bellen met het verzoek of ze je kamer willen komen doen. Vaak gebeurt dat dan ook binnen een uurtje.
Kluisje
Dit trucje is een extra zekerheidje. Het blijft van belang om indien aanwezig het kluisje op je kamer te gebruiken. Mochten er toch boeven je kamer betreden, dan liggen de meest waardevolle spullen in ieder geval goed opgeborgen.