Tia Hellebaut, Marc Herremans, Willy Steveniers, Pieter Loridon, Tina Bossuyt en Daniella Somers. Het zijn maar enkele van de grote sportvedetten die zondag 27 mei te gast zijn in de Lotto Arena. De Stad Antwerpen organiseert die dag een groots en gratis Sportfeest. Zo krijgt iedere sportliefhebber de kans om kennis te maken met de nieuwe topsporthal. En met zijn of haar sportidool.


De Lotto Arena, die begin maart de deuren opende, is niet alleen de plaats bij uitstek voor kleinschaliger shows en concerten. De zaal, die inmiddels de thuishaven is van basketclub Sanex Antwerp Giants, moet ook dé plek worden voor nationale en internationale topwedstrijden van Antwerpse clubs en voor grote sportevenementen. De Stad Antwerpen stelt de zaal voor op zondag 27 mei met een twee uur durende happening met sport, spektakel, muziek van onder meer De Mansana Band en humor. Het Antwerps Sportfeest vindt zowel om 16 uur als om 20 uur plaats en bekende sportfiguren van vroeger en nu maken er hun opwachting. De bezoekers krijgen de kans om de hand te schudden van onder meer de hierboven vermelde sporters. Voor de humor en de muziek zorgen onder meer Gaston Berghmans, Nigel Williams, Boogie Boy en Tom Lenaerts. Ook de trouwste sportvrijwilligers van de Antwerpse sportclubs worden in de bloemetjes gezet.
Er zijn 10.000 gratis tickets voor het Antwerps Sportfeest. Zijn er meer geïnteresseerden dan plaatsen, dan worden de tickets toegewezen via loting. De winnaars krijgen hun tickets tegen uiterlijk 18 mei toegestuurd. Wilt u er ook bij zijn, vul dan online het formulier in op Antwerpssportfeest.lotto-arena.be
Bron: Sportpaleis.be