Twee weken geleden berichten wij over het feit dat RIU Hotels & Resorts een vijfsterrenhotel op Aruba zal openen de komende zomer.
Tot onze verbazing zagen we op Tripadvisor, een Amerikaanse beoordelingssite van accommodaties, dat dit hotel al een groot aantal beoordelingen heeft. Met 3,5 op een 1 tot 5 schaal staat het hotel op een tiende plaats van de 18 hotels op Palm Beach en Eagle Beach in Aruba. Dit terwijl het hotel nog open moet gaan (!).


Oorzaak is het feit dat het geen nieuwbouw hotel is, maar dat RIU het voormalige Aruba Grand opgekocht heeft en aan het verbouwen is tot RIU Palace Aruba. Dat de beoordelingen echter gewoon meegenomen worden is volgens mij niet terecht. Een nieuwe eigenaar betekent in dit geval een nieuw management, een geheel verbouwd en vernieuwd hotel, andere service en mogelijk zelfs compleet andere faciliteiten.
Onbegrijpelijk dat de beoordeling van het voormalige hotel gewoon meegenomen worden naar het nieuwe hotel. Dit soort zaken zullen ongetwijfeld meer gebeuren. Wees daarom oplettend als je de beoordelingen leest van gasten van het hotel naar keuze…er is altijd een kans de beoordelingen niet van toepassing zijn op het huidige hotel!