Barcelona is veruit de populairste bestemming voor een citytrip, op de voet gevolgd door Istanbul. New York staat stabiel op een derde plaats. Dat concludeert de website CityZapper.nl op basis van statistieken van de eerste 450.0000 bezoekers van dit jaar.
Top-10 populairste steden 2007:
1. Barcelona
2. Istanbul
3. New York
4. Rome
5. Parijs
6. Londen
7. Berlijn
8. Lissabon
9. Madrid
10. Wenen


Samenstelling top-10
CityZapper is een Nederlandstalige website die bezoekers voorziet van leuke adresjes voor uitgaan, musea, hotspots en restaurants in steden overal ter wereld. De top-10 is samengesteld op basis van statistieken van de eerste 450.000 unieke bezoekers dit jaar op de site van CityZapper.
Opmerkelijk
De sterk toegenomen belangstelling voor Istanbul is volgens Christian Clerx van CityZapper, opmerkelijk te noemen. ‘Onze website is mede dankzij door bezoekers aangeleverde informatie uniek. De afgelopen vier maanden hebben we een groeiende belangstelling voor informatie over Istanbul gezien. Wellicht is dat ook een signaal voor de interesse offline’, zegt hij.
Actueel
CityZapper wordt dagelijks bijgewerkt met nieuwe tips en foto’s door de diverse City Reporters en bezoekers van de website. De redactie controleert vóór plaatsing alle tips. Gebruikers van CityZapper beschikken hierdoor over actuele en betrouwbare informatie en kunnen in korte tijd zo veel mogelijk leuke plekken in een stad ervaren.
Navigatie
Door recente integratie van Googlemaps is navigatie door een stad nog gemakkelijker. Daarnaast is het mogelijk om op de website realtime stedenreizen, vliegtickets en hotels te boeken.
Zie ook: www.cityzapper.nl
Bron: TourPRess persberichten