Net als vorig jaar vertrekken volgens de ANWB in het komende winterseizoen 1,1 miljoen Nederlanders naar de wintersportgebieden voor een korte of lange wintersportvakantie. Oostenrijk blijft met een aandeel van 42 procent de onbetwiste nummer één bestemming, Frankrijk volgt op respectabele afstand met 20 procent.
Zwitserland, Duitsland en Tsjechië delen de derde plek, zij ontvangen elk ongeveer 6 procent van de Nederlandse wintersporters. Goedkopere bestemmingen zoals Tsjechië, Bulgarije, Polen en Slovenië slaan aan maar hun aandeel is relatief klein.


Zelf doen
Vaak slaat men bij het boeken van de wintersportvakantie het reisbureau over. Ongeveer de helft van de Nederlandse wintersporters (53%) regelt zowel vervoer als verblijf zelf. Slechts één op de tien wintersporters (11%) laat alles door het reisbureau regelen.
Driekwart per auto
De auto blijft het meest gebruikte vervoersmiddel om op de wintersportbestemming te komen. Deze wordt voor ongeveer driekwart (72%) van de wintersportliefhebbers gebruikt. De bus lijkt dit jaar aan belangstelling te winnen. Circa 20% van de wintersporters geeft aan dit vervoermiddel te gaan gebruiken. In 2005 was dat nog slechts 10%.
Kerstvakantie
De kerstvakantie begint voor alle regio’s op 23 december 2006 tot en met 7 januari 2007.
Krokusvakantie
De krokusvakantie valt in 2007 als volgt : Regio Noord en Midden van 18 februari t/m 26 februari. En de regio Zuid een week later, van 25 februari t/m 5 maart.
Onderzoek
ANWB baseert haar cijfers over de wintersport op de resultaten van een onderzoek onder het ANWB Panel, een internetpanel waaraan 1.800 Nederlanders deelnemen. Het ANWB Panel is representatief voor de Nederlandse bevolking en wordt in opdracht van de ANWB uitgevoerd door Motivaction. Motivaction is lid van de marktonderzoekassociatie.
Bron: TourPRess persberichten