D-reizen constateert een steeds grotere vraag naar luxere vakanties. Vooral bestemmingen als Mexico en de Nederlandse Antillen winnen aan populariteit. Daarnaast is het aantal verkochte cruisevakanties verdubbeld. Bijna 60 procent van de luxe vakanties wordt gekocht door mensen beneden de 45 jaar, 24 procent gaat naar mensen boven de 55.
Van het totaal aantal geboekte vakanties in het afgelopen jaar, met een reissom van meer dan € 1.250,- p.p., ziet de Top 5 van meest geboekte bestemmingen er als volgt uit:
1. Mexico
2. Nederlandse Antillen
3. Dominicaanse republiek
4. Cuba
5. Thailand


Kwart boekers 55+
Verder constateert D-reizen dat meer dan de helft van de vakanties met een reissom van meer dan 1250 euro per persoon worden geboekt door klanten jonger dan 45 jaar. Bijna een kwart van de boekers is ouder dan 55 jaar en een vijfde deel bevindt zich in de leeftijdscategorie 45-55 jaar.
De groep 55+ers geeft gemiddeld het meeste uit aan een vakantie, nl. 1700 euro p.p. Deze verschillen zijn ook terug te vinden in de cijfers van het CBS, als er gekeken wordt naar de gemiddelde reissom van de Nederlandse bevolking bij vakanties die niet met eigen vervoer worden ondernomen.
Bron: TourPRess persberichten