Griekenland populairder dan Turkije

Tot dit jaar steeg het toerisme naar Turkije gigantisch vanwege voornamelijk all-inclusive vakanties tegen soms spotgoedkope prijzen. Dit jaar is het aantal toeristen dat naar deze vakantiebestemming ging met zo’n 35% afgenomen van 990.000 in 2005 tot 640.000 in 2006 (01.10.05 t/m 30.09.06). Dit zou vooral te maken hebben met veel slecht nieuws (aanslagen, vogelgriep, vervelende Russen).
Grote winnaar in 2006 is Griekenland, dat met 650.000 Nederlandse toeristen in 2006 een stijging vertoont van 100.000 toeristen en in totale aantallen Turkije (nipt) verslaat wat betreft populariteit.


Mogelijk dat de nieuwe omboekverzekering van D-Reizen de daling van het Turkse toerisme kan stoppen, omdat er in het geval van calamiteiten dan omgeboekt kan worden.
Ik verwacht echter dat Griekenland ook dit jaar weer de zevende plaats zal bezetten in de top 10 van buitenlandse bestemmingen en dat Turkije nog iets verder zal dalen. De prijsverschillen tussen Turkije en vergelijkbare vakanties zijn zo groot niet meer en andere goedkope zonbestemmingen hebben in het verleden uiteindelijk ook niet definitief de topzonbestemmingen Frankrijk, Spanje (incl. Canarische Eilanden), Italië en Griekenland weten te verdringen.
Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Tunesië en Egypte.
All-in of authenticiteit?
Turkije moet het vooral hebben van all-inclusive gasten die hun luxe 5-sterrenhotel bijna niet verlaten. De vraag is of de meeste toeristen daar op zitten te wachten. De authenticiteit van Griekenland blijkt dan vaak toch net wat meer vakantiegevoel te geven.
Belangrijkste toeristische bestemmingen in Griekenland
Veruit de populairste bestemming in Griekenland is het eiland Kreta. Daarna komen kleinere eilanden zoals Rhodos, Kos, Lesbos, Samos en Corfu.

1 gedachte over “Griekenland populairder dan Turkije”

Plaats een reactie