Nederlanders hebben zin in wintersport

De recente ANVR / TNS NIPO cijfers (tot 12 november) bevestigen de geluiden uit de reisbranche: de Nederlander heeft dit komende winterseizoen weer zin in een échte wintersportvakantie (+10%). Een andere categorie Nederlanders brengt deze winter liever een vakantie door op een verre, exotische vliegbestemming (+6%) dan op een Europese (-7%). Het totaal aantal geboekte zon- en sneeuw wintervakanties (1 november – 1 april) tot en met 12 november komt daarmee 5% hoger uit dan verleden jaar die periode.

Winter
De populaire wintersportlanden Oostenrijk en Frankrijk zien nu al het aantal boekingen t.o.v. verleden jaar toenemen met ieder 12%. De auto is naar beide wintersportlanden nog het meest favoriete vervoermiddel (ruim dubbel zoveel als de bus), maar de touringcar neemt wel duidelijk in populariteit toe: naar Oostenrijk is er een stijging met 20% en naar Frankrijk met 63% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Spanje
Vele winterse zonaanbidders kiezen, volgens de cijfers t/m 12 november, voor landen als Mexico (+56%) en Thailand (+38%). Dichterbij lijken deze winter Egypte (+6%), Portugal (+7%) en Tunesië (+77%) in de smaak te vallen. Spanje is, ondanks 6% minder boekingen dan vorig jaar, de komende winter het meest favoriet (marktaandeel 30%) en laat daarmee Turkije (-42%) ver achter zich (marktaandeel 6%).
Bron: TourPRess persberichten

Plaats een reactie