Overstromingen in Griekenland, Turkije en Bulgarije

Regenval en smeltende sneeuw hebben vandaag in het grensgebied tussen Bulgarije, Griekenland en Turkije overstromingen veroorzaakt. Sommige dorpen zijn afgesloten van de buitenwereld en in delen van het gebied zijn de scholen gesloten. In Griekenland evacueerde het leger de bewoners van een dorpje nadat het waterpeil in de rivier de Evros, die de grens met Turkije vormt, gevaarlijk hoog was gestegen en dertigduizend hectare was ondergestroomd.
Meer Griekenland
Meer Griekenland.net


In de Bulgaarse stad Saedinenie werd de noodtoestand afgekondigd nadat het treinstation en verschillende wegen onder water waren komen te staan. Dorpen zijn afgesloten van de buitenwereld als gevolg van aardverschuivingen en beschadigde bruggen. De Turkse autoriteiten sloten een aantal scholen, nadat de kelders van honderden huizen in de provincie Edirne waren volgestroomd. Bewoners van een dorp aan de Bulgaarse grens zijn geëvacueerd.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren