Duur, duurder, duurst

Ik ontving vandaag de nieuwsbrief van Schiphol.nl met daarin als nieuwsitem dat je op hun site kunt zien wat de diverse parkeermogelijkheden kosten voor de tijd dat de bezoeker wil parkeren. Als dan eens gaat kijken realiseer je je weer hoe duur het is om bij Schiphol te parkeren. Zo kost 15 dagen luxe parkeren bijvoorbeeld € 562,50 volgens hun site. Is toch ruim 1200 ouderwetse guldentjes als je omrekent. Lang parkeren kost echter “maar” 116 euro, nog steeds zo’n 256 gulden!


Als je naast deze uitzuigtarieven ook nog eens de luchthavenbelastingen op je tickets bekijkt dan besef je dat een redelijk gedeelte van je reiskosten betaald worden aan Schiphol. Leuk hoor, ticketaanbiedingen van 29 euro p.p. voor een vlucht naar bijvoorbeeld Londen, maar als je dan gecontronteerd wordt met zo’n 200 euro per koppel aan parkeerkosten en luchthavenbelastingen dan wordt het weekendje Londen al een stuk duurder.
Jammer dat Rotterdam zich vooral gaat concentreren op zakenvluchten…………

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren