Reizigers die een vakantie boeken bij Peter Langhout Reizen doen dat vanaf vandaag op eigen risico. De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) heeft gisteren per direct de borgstelling voor de touroperator ingetrokken. Het waarborgfonds doet dat alleen bij zorgen over de financiële situatie van een deelnemer. “Wie nu boekt, doet dat op eigen risico”, waarschuwt SGR-directeur Peter Silbermann.


Peter Langhout Reizen BV ontkent in financiële problemen te verkeren. Ondanks het kwijtraken van het SGR-lidmaatschap lopen toekomstige klanten volgens commercieel directeur Stefan van den Berg geen enkel risico. ” We laten onze reizen nu uitvoeren door een organisatie die nog wel is aangesloten bij de SGR.” Welke touroperator dat is, blijft mistig. Peter Langhout wil daarover vooralsnog geen mededelingen doen.
Vakantiebeurs
Met de vakantiebeurs voor de deur komt de bekendmaking van intrekking van het lidmaatschap mogelijk net op tijd voor duizenden vakantiegangers die op het punt staan hun zomervakantie te boeken.
Het Garantiefonds beschermt reizigers indien aangesloten organisaties hun verplichtingen niet nakomen. Zo krijgen klanten in geval van een faillissement voor vertrek hun geld terug. Het lidmaatschap van Peter Langhout is met ingang van 4 januari officieel beëindigd. De SGR garandeert nog wel boekingen tot en met 3 januari. Peter Langhout Reizen is groot geworden dankzij spotgoedkope busreizen voor vakantiegangers met een kleine beurs en jongeren naar de zon en sneeuw. Ook verkocht het bedrijf veel last-minutereizen via tv-spotjes en haar eigen internetsite.
” We hebben na uitvoerig onderzoek het deelnemerschap beëindigd”, aldus SGR-directeur Peter Silbermann. ” Dat doen we niet zomaar.” Ook heeft het waarborgfonds de touroperator gesommeerd haar wereldbollogo niet meer te gebruiken.
Volgens directeur Van den Berg van Peter Langhout heeft de SGR haar besluit gebaseerd op “financiële problemen bij een zusterorganisatie die niet meer bestaat”. “Peter Langhout Reizen is winstgevend”, aldus Van den Berg. Om nieuwe klanten gerust te stellen stuurt het bedrijf voorlopig geen rekeningen “totdat het SGR-lidmaatschap is terugverkregen “.
Bron: De telegraaf / Reiskrant.nl