40% minder boekingen naar Turkije

Het aantal vroege boekingen voor vliegvakanties naar Turkije is flink gedaald vergeleken met vorig jaar. Rond deze tijd boekte vorig jaar veertig procent meer mensen een zomervakantie naar Turkije. Dat meldt het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) maandag. De vogelgriep in Turkije is volgens de branchevereniging mogelijk de oorzaak van de terugval in het aantal boekingen.

Het ANVR verwacht dat het aantal vakantieboekingen naar het land de komende maanden nog flink zal toenemen. “De Nederlander is nuchter en herpakt zich meestal snel”, zegt ANVR-woordvoerder Mirjam Dresmé. “Er moeten zich natuurlijk niet in korte tijd nog meer incidenten van vogelgriep voordoen in het land. Maar we verwachten dat de markt naar Turkije snel weer aantrekt.”
Vlak voor het begin van de Vakantiebeurs, begin deze maand, werd bekend dat vogelgriep is uitgebroken in de buurt van een toeristenplaats in Turkije. “Mensen zijn daardoor terughoudend geweest met boeken”, zegt Dresmé. “Bovendien is er veel media-aandacht geweest voor vogelgriep.”
Nederlanders lijken nog even te wachten met het boeken van een zomervakantie dit jaar, meldt het ANVR. Vergeleken met vorig jaar januari zijn zeven procent minder vakanties geboekt. Dat komt volgens Dresmé doordat ieder jaar langer wordt gewacht met boeken. “Vier weken van tevoren boeken gebeurt steeds vaker. De Nederlander gaat steeds vaker op vakantie, alleen hij wacht wat langer met boeken.”

Diverse bronnen

Plaats een reactie