Zevende Winter Efteling van start

Kaatsheuvel – Zaterdag 10 december opende de zevende Winter Efteling met een programma van 23 dagen vol winters vertier, lekkernijen en nostalgie. Nieuw is een Salzburgerlanddorp met Oostenrijks traditioneel vertier in de laatste drie weekenden. En verder zijn alle feestelijke winterelementen weer aanwezig, die in de voorgaande zes afleveringen in totaal al meer dan1,6 miljoen bezoekers trokken.
Een overdekte ijsbaan van 1200 vierkante meter, drie lange Warme Winteravonden, zes knapperende kampvuren, een langlaufbaan van 385 meter, een snelle sneeuwglijbaan van 25 meter, 20 kilometer sfeerverlichting, zes verschillende stamppotten, 24 wonderlijk verlichte attracties, vele heerlijke pannenkoeken, 5,5 kilometer guirlandes en 10 verrassende entertainmentacts.
Kortom, vanaf zaterdag 10 december is de 7e Winter Efteling weer geopend en zijn er 23 dagen vol winters vertier, lekkernijen en nostalgie. Nieuw dit jaar is het SalzburgerLand-dorp: een typisch en traditioneel stukje Oostenrijk tijdens de laatste drie weekenden van de Winter Efteling. Inmiddels bezochten in totaal ruim 1,6 miljoen mensen de eerste zes winteropenstellingen van de Efteling.

Winterse activiteiten
Tijdens de zvende Winter Efteling is er weer volop te beleven in het Kaatsheuvels attractiepark. In het Sprookjesbos is o.a. het winterse sprookje het Meisje met de Zwavelstokjes te bewonderen, dat vorig jaar geopend werd. Alle andere sprookjesfiguren zijn ook compleet in wintersfeer. Hier en daar heeft het zelfs gesneeuwd. Schaatsplezier kan beleefd worden in het overdekte IJspaleis, met een ijsbaan van 1200 vierkante meter.
Nieuwe locatie
Kinder Winter Wonderland, met de snelle sneeuwglijbaan, is dit jaar op een nieuwe locatie: in het Ruigrijk, bij restaurant de Likkebaerd. De Stoomtrein doet daarom voortaan ook het station in dit Rijk aan. Doorgewinterde bezoekers kunnen lekker langlaufen bij ´t Hijgend Hert, op een 385 meter lang parcours. Op het menu van de Winter Efteling staan o.a. stamppotten en erwtensoep, warme chocolademelk, pannenkoeken, poffertjes en glühwein. Wonderlijke verlichting, lampionnen en knapperende kampvuren bij de Pagode, Fata Morgana, Droomvlucht, Vogel Rok en op het Anton Pieckplein, zorgen voor een feeërieke sfeer in het park én bij de attracties. In de Winter Efteling zijn bijna alle attracties geopend, behalve enkele attracties in het Ruigrijk, de Bobbaan en de Piraña.
Sfeervol entertainment
De gezellige sfeer in de Winter Efteling wordt niet in de laatste plaats bepaald door het vele, winterse entertainment. Op het Dwarrelplein worden de bezoekers verwelkomd door de Sneeuwschudders met een heuse sneeuwbol. De arrenslee van Valerie van Vriezen tot Dooien neemt gasten mee voor een winterse tocht door het park en de Winterband zorgt op verschillende locaties voor een muzikale noot.
Sneeuwbui
Op de Efteling Brink ontstaat dit jaar een overdonderende, plaatselijke sneeuwbui met de Wervelwinter en de Nimf der Nevelen hult de bezoekers in een mysterieuze nevel. Met Villa Volta op de achtergrond steelt de nieuwe Bokkenrijdersband deze wintereditie de show. Op het Anton Pieckplein komen sierlijke speeldoosjes tot leven en zingen de Winterwonders a capella de mooiste winterliedjes. Pardoes en Pardijn vermaken bij het Kinder Winter Wonderland in het Ruigrijk de kleinste bezoekers. In het Anderrijk verzorgen de Lichtpuntjes gospelliederen en op de kiosk bij de Steenbok staat het Festival van Salzburg met ´Do Re Mi´.
SalzburgerLand-dorp in de Efteling
Op de zaterdagen 7, 14 en 21 januari 2006 vinden drie Warme Winteravonden plaats. Het park is dan tot 22.00 uur geopend en het entertainmentprogramma is extra lang. Ook is het nieuwe SalzburgerLand-dorp in de weekenden van 14/15 en 21/22 januari 2006 geopend. Met een grote ´Stiegl Alm´ en 4 kleinere hutten vormt het SalzburgerLand een waar dorp met echte sneeuw.
De bezoeker van de Winter Efteling maakt kennis met de rijke en typische traditie van deze Oostenrijkse provincie. Op de kiosk bij de Steenbok staan folkloristische dansgroepen met traditionele muziekinstrumenten centraal. En het SalzburgerLand-dorp staat speciaal in het teken van winteranimatie voor kinderen met o.a. een skicarrousel met echte sneeuw én echte skileraren, competities sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen bouwen én het EK Koeienmelken.
Ook is de echte, traditionele en gezellige après-ski uit SalzburgerLand met dans en muziek te bewonderen. Om de sfeer compleet te maken worden er ook kookdemonstraties met typische Oostenrijkse gerechten georganiseerd. Het SalzburgerLand-dorp bevindt zich op het Pirañaplein, loopt door tot en met de kiosk bij de Steenbok en past in het decor van de Bobbaan.
Musical TiTaTovenaar
Tijdens de Winter Efteling is het Efteling Theater tijdelijk omgetoverd tot ‘luchtkasteel’ voor de nieuwe musical TiTaTovenaar. Wie kent het niet: “Mijn vader is een tovenaar, een TiTaTovenaar… Dan doe ik dit… en alles staat stil.” Dat is wat de toverende Tika, dochter van TiTaTovenaar, altijd zingt. Samen wonen zij in een luchtkasteel en beleven in de musical een nieuw avontuur. De Efteling brengt deze eigentijdse productie, gebaseerd op de succesvolle tv-serie van begin jaren ’70, samen met V&V Entertainment.
De hoofdrollen in deze avondvullende familievoorstelling worden gespeeld door Erik Brey (TiTaTovenaar), Manon Novak (Tika), Rop Verheijen (Kwark), Anne-Mieke Ruyten (Grobelia), Jette van der Meij (Grobbema), Harry Slinger (Opa) en Joris Lutz (Tom de Tuinman). De ruim twee uur durende musical is vanaf 19 november te zien in het Efteling Theater. Op de dagen dat de Winter Efteling geopend is, is de musical te combineren met een bezoek aan het Efteling Park. Musicalkaarten zijn te reserveren via 0900-0161 (€ 0,25 p.m.).
Openingsdagen Winter Efteling
Zaterdag 10 en zondag 11 december 2005
Zaterdag 17 en zondag 18 december 2005
Zaterdag 24 december 2005 t/m zondag 8 januari 2006 (m.u.v. 1 januari 2006)
Zaterdag 14 en zondag 15 januari 2006
Zaterdag 21 en zondag 22 januari 2006
Dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Zaterdag 31 december 2006 is het park geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Zaterdag 7, 14 en 21 januari 2006 van 11.00 tot 22.00 uur.
Entreeprijs Winter Efteling
De entreeprijs bedraagt € 24,- per persoon. 60-plussers en gehandicapten (incl. max. 2 begeleiders) betalen € 22,- per persoon. Kinderen t/m 3 jaar mogen de Winter Efteling gratis bezoeken. Entreekaarten voor de Winter Efteling zijn te koop bij de volgende voorverkoopadressen:
• www.efteling.com
• Albert Heijn
• Air Miles (2.400 Air Miles per kaart)
• ANWB-verkooppunten
• Grotere postkantoren
• GWK-stationskantoren

Plaats een reactie