Duitsland krijgt steeds meer buitenlands bezoek

Holland voert nog steeds de lijst aan van buitenlandse bezoekers aan Duitsland. Het aantal overnachtingen van Nederlanders bij de oosterburen steeg in 2005 met 4,5 procent tot 4,8 miljoen en die trend zal zich in 2006 voortzetten wanneer ‘Oranje’ meedoet aan het WK voetbal, dat in twaalf Duitse stadions wordt gespeeld. Tijdens de Vakantiebeurs 2006 wordt op de Duitse presentatie in hal 9 van de Jaarbeurs Utrecht speciaal aandacht besteed aan het WK en alles wat daar omheen wordt georganiseerd.


De Duitse steden die tussen 9 juni en 9 juli, wanneer het voetbalspektakel losbarst, op supporters kunnen rekenen zijn Berlijn, Dortmund, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Hannover, Kaiserslautern, Keulen, Leipzig, München, Neurenberg en Stuttgart.
Niet allemaal even dichtbij gelegen maar genoegzaam bekend bij de Hollandse vakantiegangers. De organisatie van het WK heeft maatregelen voorbereid voor de veiligheid, maar ook voor alternatief vakantieplezier. Hoeveel Ned! erlanders vooraf naar die steden zullen afreizen of na de wedstrijden nog wat langer blijven is erg onzeker en zal ook deels afhangen van de resultaten van het Nederlands elftal.

Plaats een reactie