Uitbraak legionellabacterie aan Costa

Een uitbraak van de legionellabacterie in het Spaanse Torreviega bij Alicante heeft de afge-lopen week ruim twintig slachtoffers gemaakt. De 61-jarige Rinus van der Wolf overleed aan de veteranenziekte. De Nederlander werd in het druk bezochte winkelcentrum Viajo Hasta su Pais besmet door beneveling van verontreinigde fonteinen. De Nederlander werd in het druk bezochte winkelcentrum Viajo Hasta su Pais besmet door beneveling van verontreinigde fonteinen.

In verschillende ziekenhuizen in de regio zijn als gevolg van de uitbraak intussen 21 slachtoffers met verschijnselen van de veteranenziekte opgenomen onder wie Nederlanders, Belgen, Engelsen en Spanjaarden. Drie buitenlandse slachtoffers liggen op de intensive care.
De legionellabacterie bevond zich in een speciaal leidingnet dat alle fonteinen en besproei-installaties van openbaar groen in de badplaats voorziet van water. Het aantal slachtoffers dat besmet is met de legionellabacterie, kan de komende dagen oplopen omdat niet bekend is hoelang het leidingwater al besmet was. Pas afgelopen vrijdag is uit voorzorg het watersysteem afgesloten.
Bron:
www.reiskrant.nl

1 gedachte over “Uitbraak legionellabacterie aan Costa”

Plaats een reactie