Succesvol begin Vakantie Paginablog

Met ruim 20.000 bezoekers in de afgelopen 4 weken is Vakantie.paginablog.nl binnen 2 maanden na de introductie één van de succesvolste vakantie weblogs van Nederland. Het weblog wordt door een klein groepje enthousiaste Startpaginabeheerders volgeschreven. De redacteuren hebben door het beheren van reis- en bestemmingsgerelateerde Startpagina dochterpagina’s al de nodige ervaring met reisnieuws & internet. Een ander voordeel dat het paginabeheer met zich meebrengt is dat ze een groot netwerk hebben van mogelijke nieuwsbronnen op reisgebied: bezoekers, “prikkers”, adverteerders en sites die gespecialiseerd zijn op hun werkgebied.

Wat is Vakantie.paginablog.nl?
Vakantie.Paginablog.nl is één van de inmiddels 11 gespecialiseerde weblogs van Paginablog.nl, een initiatief van Startpagina.nl. Door verschillende specialistische redacteuren samen te laten werken aan gezamenlijke weblogs hoopt men een goede mix van berichten te krijgen, waar actualiteit als belangrijkste peiler gezien wordt.
De toekomst
Nu het weblog loopt (er worden zo’n 5 tot 15 berichten per dag geplaatst), zal de redactie de komende tijd extra aandacht besteden aan de promotie van het weblog. De Startpagina dochterpagina’s zullen daarbij een belangrijk wapen gaan vormen. Op deze pagina’s zal het weblog gepromoot worden door middel van algemene links, maar vooral door middel van deeplinks naar specifieke berichten die gerelateerd zijn aan het onderwerp van de pagina. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Canarische-Eilanden.startpagina.nl, die een speciaal blokje ingericht had in verband met de tropische storm Delta. Dergelijke blokjes, links op prikborden en promotie via eigen sites moeten ervoor zorgen dat de bezoekersaantallen gestaag blijven stijgen en dat Vakantie.paginablog.nl snel bekend raakt bij het grote publiek.
De statistieken van Vakantie.paginablog.nl zijn hier te bekijken.

2 gedachten over “Succesvol begin Vakantie Paginablog”

  1. Goed artikel! Ook ik zal me als mede poster en paginabeheerder nog meer en sterker gaan inzet-ten voor een beter Paginablog!

Plaats een reactie