Schiphol: problems, problems, problems…

De veiligheidscontroles blijven de gemoederen verhit houden. Een klacht over intieme betas-tingen door medewerkers leidde onlangs zelfs tot een demonstratie te midden van de overi-ge verbaasde en geïrriteerde luchtreizigers. De verantwoordelijke chef liet een medewerker, waartegen een klacht was gericht, bij zichzelf voordoen hoe was gehandeld. De handen gin-gen met de andere reizigers als publiek tot diep in het kruis…

De reactie was verbijsterend: “Precies goed. De duim moet op het schaambeen en de vinger zo diep mogelijk in de lies en dan voelen… Zo zijn de instructies van de marechaussee en die komen via Justitie weer uit Brussel.” Met klachten over aanrandingen op Schiphol moeten passagiers dus voortaan in Brussel zijn. De luchthavendirectie moet daar dan eerst maar eens aan de bel trekken.
Jet Airways, een van de internationale luchtvaartmaatschappijen van India, heeft een wereldprimeur door sinds oktober als eerste de veiligheidsinstructies in de stoelzakken ook in braille te verstrekken. De maatschappij wacht op vergunning om vanuit India via Brussel naar de VS te mogen vliegen. Jet Airways, waar ex-KLM’er Dries van Luijk adviseur is, heeft Nederland tot nu toe nog niet in zijn ambitieuze plannen opgenomen.
De luchthaven Schiphol heeft opnieuw een prijs voor de beste luchthaven in de wacht gesleept. Bravo. De onderscheiding tot “beste luchthaven ter wereld” kwam ditmaal van het Britse reisvakblad Buying Business Travel. Buying Business Travel roemt vooral de faciliteiten en services op Schiphol. Reizigers uit Groot-Brittannië waarderen ook het one-terminalconcept. Nu valt het op dat de meeste prijzen vooral uit Engeland komen. Wie daar af en toe via Heathrow of andere luchthavens moet reizen wordt veel duidelijk; een complete ramp. Zakenreizigers die dus op of over Schiphol geënquêteerd worden, voelen zich daar van de hel in de hemel. Schiphol meldt iedere prijs zelf trots in een persbericht, ook dat sinds 1980 bijna 130 prijzen ontvangen zijn van – uiteraard – altijd toonaangevende internationale bladen of organisaties. Iedere prijs is er één, maar al te veel navelstaren is gevaarlijk. Is er bijvoorbeeld wel eens door gezaghebbende buitenlandse bladen onderzocht wat zakenreizigers vinden van de lange rijen voor de marechaussee, de onbehoorlijke veiligheidscontroles en niet te vertegen de kilometerslange wandelingen van de vertrekhal naar de vliegtuigen? Wie daarin de beste wordt heeft voor de passagiers gewonnen.
Zakenreizigers klagen steeds vaker dat autoverhuurbedrijven er met hun tarieven een potje van maken. Reserveringen via internet zijn weliswaar het goedkoopste, maar bij nader onderzoek blijken dan ook bij de bekende autoverhuurders grote verschillen te bestaan in de extra’s, met name de verzekeringen. Oppassen dus! Het eigen risico blijkt per maatschappij en zelfs per type auto sterk uiteen te lopen van vaak 1000 euro tot wel 2000 euro, wat valt af te kopen. Ook daarvoor zijn de premieverschillen onevenredig groot; 5 euro tot wel 17 euro per dag. Een nieuwe extra-inkomstenvariant is nu ook de diefstalverzekering waarvoor zo’n beetje dezelfde tarieven en verschillen gelden. Reden om dus goed te zoeken en te vergelijken.
Bron:
www.reiskrant.nl

Plaats een reactie