Parijs relatief rustig na weken van onlusten

Vandaag las ik dat er tussen 10000 en 20000 polygame gezinnen leven in Frankrijk, ..zou dat echt de oorzaak zijn van die onrusten?
PARIJS – In de twintigste nacht van gewelddaden en vernielingen in Franse steden is het vooral rustig geweest in Parijs en omgeving. Voor het eerst sinds eind oktober is er in de inmiddels beruchte departementen Hauts-de-Seine en Val-de-Marne geen enkel voertuig in brand gestoken.


Over het hele land telde de politie echter in de nacht van dinsdag op woensdag nog 159 uitgebrande auto’s, drie minder dan de vorige nacht. Er zijn 44 arrestaties verricht.
Noodmaatregelen
Dinsdag stemde de Nationale Vergadering, de Franse Tweede Kamer, in met een voorstel van de regering om een serie noodmaatregelen op basis van een oude wet om onrust in de Noord-Afrikaanse koloniën de kop in te drukken, met drie maanden te verlengen. De Senaat spreekt woensdagavond over het voorstel. De noodmaatregelen zouden tot 21 februari 2006 van kracht blijven.
Polygamie
Minister van Werkgelegenheid Gerard Larcher heeft ondertussen geopperd dat polygamie een van de oorzaken is van de rellen in de voorsteden. Grote families leiden soms tot antisociaal gedrag onder jongeren die een vaderfiguur missen, zei hij woensdag in de Britse zakenkrant Financial Times. Dat leidt er volgens hem toe dat werkgevers bang zijn om leden van etnische minderheden in dienst te nemen.
In Frankrijk is polygamie, het hebben van meerdere partners, bij wet verboden. Toch zijn er naar schatting 10.000 tot 20.000 polygame gezinnen. De meeste zijn afkomstig uit landen als Algerije, Mali en Senegal. De Franse regering overweegt nu deze praktijk harder aan te pakken.
Bron: Nu.nl

1 gedachte over “Parijs relatief rustig na weken van onlusten”

Plaats een reactie