Ook Disneyland Hongkong flopt

Het onlangs geopende Disneyland in Hongkong is minder populair dan de autoriteiten voor-spelden. Volgens tellingen van de krant South China Morning Post trekken Mickey Mouse en zijn vriendjes zeker tweeduizend gasten minder dan de verwachte 15.300 bezoekers gemiddeld per dag.


Op sommige dagen is het park maar voor een derde van zijn capaciteit van 30.000 personen gevuld. Het lijkt er niet op dat het geschatte aantal bezoekers van 5,6 miljoen het eerste jaar wordt gehaald. Een Disney-woordvoerster noemde de bezoekersaantallen van de krant „foutief”, maar ze weigerde zelf getallen te noemen.
De regering van Hongkong droeg 2,4 miljard dollar bij aan de bouw van Disneyland. Het park ging twee maanden geleden open. Disneyland Parijs is er ook nooit in geslaagd de vooropgestelde bezoekersaantallen te halen.
Meer Disneyland
Bron:
http://www.hln.be/hln/cch/det/art_142857.html

4 gedachten over “Ook Disneyland Hongkong flopt”

  1. Zelf ben ik wel eens in Disneyland Parijs geweest. Soms moest ik al 2 uur wachten in een rij [voor bepaalde attracties]. Wanneer het park dus ‘goed’ gevuld zou zijn, zou dit nog langer duren?!

Plaats een reactie