Denemarken de nieuwe bestemming voor weekendjes weg.

Nederlanders slapen graag in Deens hotel
Nederlanders slapen graag in een Deens Hotel. Uit de meest recente overnachtingsstatistieken van VisitDenmark blijkt dat de groei van Nederlandse hotelovernachtingen, die in 2004 bijna 6 procent bedroeg, zich dit jaar tot nu toe voortzet, zij het iets bescheidener. Dichtbij-bestemming Denemarken blijft het daarmee goed doen op de Nederlandse markt.
In de periode januari-augustus 2005 zijn er in totaal 972.293 Nederlandse overnachtingen geregistreerd in Denemarken. De cijfers komen van hotels/kro’s, vakantieparken, vakantiehuizen, campings, jeugdherbergen en plezierjachten. Overnachtingen op kleinere (natuur)campings, Bed & Breakfast-adressen, e.d. worden niet meegerekend in de statistieken.

Hotels
Van de 972.293 overnachtingen werden zo’n 104.000 overnachtingen geregistreerd in hotels, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste stijging bij de Deense hotels is gemeten rond de plaatsen Viborg (Midden-Jutland), Kopenhagen en Ringkobing (West-Jutland). Maar ook de regio’s Zuid-Jutland en Zuid-Seeland laten een groei zien wat betreft Nederlandse gasten.
Goedkope vliegtickets
Mathilde Henriques-Nielsen, directeur van het Benelux-kantoor van VisitDenmark: “De stijging bij de hotelovernachtingen rond Kopenhagen zal in de eerste plaats te danken zijn aan het feit dat enkele lowcostcarriers sinds anderhalfjaar op de Deense hoofdstad vliegen. Verder is de stijging hier hoogstwaarschijnlijk mede veroorzaakt door het Hans Christian Andersen Jaar 2005.”
Vriendelijke traditie
Deense hotels hebben een ontspannen en vriendelijke traditie; er heerst een ongedwongen sfeer. Meer dan 500 hotels in Denemarken zijn geregistreerd in het sterrensysteem, dat loopt van 0 tot 5 sterren. De milieubewuste gasten kunnen een keus maken uit de hotels met De Groene Sleutel, die hun bedrijf op milieuvriendelijke wijze voeren.
Kro’s
Denemarken kent naast ‘gewone’ hotels ook zogenaamde Kro’s. In de 12e eeuw dienden deze herbergen als rustplaats voor vermoeide reizigers die er na een stevige maaltijd een goede slaapplaats konden vinden. De Kro’s waren destijds ook de enige plaats waar alcohol geschonken mocht worden. Er werd daar ook zelf gedestilleerd en bier gebrouwen.
Kort gezinsverblijf
Er zijn nog honderden Kro’s verspreid over het hele land te vinden. De meeste Kro’s bieden behalve de mogelijkheid te genieten van een Deens (streek)gerecht of drankje, ook slaapgelegenheid. Door de ligging zijn de Kro’s uitermate geschikt voor (actieve) rondreizen of voor een kort verblijf met het hele gezin. Sommige Kro’s liggen in kleine dorpjes, maar de meeste liggen in het open landschap en hebben een prachtig, weids uitzicht.
Meer Denemarken

Plaats een reactie