Visumplicht voor Namibië?

Namibië is een zeer populaire bestemming voor toeristen uit Europa. Dit zou echter binnenkort kunnen veranderen, want het land wil een visumplicht invoeren – ook voor Duitsers. De reden voor deze beslissing zou het gebrek aan respect van de betrokken landen zijn.

Wie een vakantie wil met gevarieerde landschappen, een adembenemende soortenrijkdom en, op enkele uitzonderingen na, zonder massatoerisme, zou naar Namibië moeten reizen. Het land is vele malen groter dan Nederland, maar er wonen slechts 2,5 miljoen mensen – genoeg ruimte dus om de indrukwekkende flora en fauna in alle rust te verkennen.

Voor vakantiegangers uit Nederland is de inreis tot nu toe probleemloos mogelijk, aangezien zij samen met vele andere landen zijn vrijgesteld van een visumplicht voor Namibië. Volgens “The Namibian” heeft de Namibische regering echter plannen om dit te veranderen.

Een datum voor de invoering van de visumplicht heeft de regering nog niet bekendgemaakt. Er zal echter binnenkort een aankondiging volgen, aldus Margaret Kalo, de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Immigratie en Veiligheid, tegenover het platform “Windhoek Observer”.

Daarom wil Namibië een visumplicht invoeren

Namibië wil in de toekomst visa eisen van alle reizigers uit landen die ook visa vereisen van mensen uit Namibië. Landen zoals Angola, Botswana, Zimbabwe of Zuid-Afrika worden niet getroffen, omdat zij “het goede gebaar van Namibië”, namelijk de visumvrijstelling, beantwoorden, zoals vermeld in de verklaring van de Namibische regering.

De directeur van de “Namibia Investment Promotion and Development Board” (NIPDB), Nangula Uaandja, vertelde aan “The Namibian” dat ze de argumenten voor de visumplicht begrijpt, maar dat dit op een ongelegen moment komt. Ze waarschuwde dat door de visumplicht de traditionele Namibische toerismemarkten in Europa verzwakt zouden kunnen worden. Deze markten zijn echter belangrijk voor het herstel van de toerismesector na de Covid-pandemie. Veel mensen in Namibië werken namelijk in de toerismesector.

Toch is zij ervan overtuigd dat, als Namibië zichzelf goed blijft promoten, toeristen ondanks de visumplicht het land zullen blijven bezoeken. Dat gelooft ook Kalo. Ze benadrukte volgens de “Windhoek Observer” dat deze maatregel niet bedoeld is om het moeilijker te maken voor reizigers – Namibië blijft “gastvrij”.

1 gedachte over “Visumplicht voor Namibië?”

  1. Erg goed dat ze dit gaan doen. Ze mogen van mij 500 euro per visum vragen, zodat die Europeanen lekker in Europapa blijven. Wat een volk is dat toch, vooral die Hollanders.

Plaats een reactie