Opgelet: Dit zijn de Europese steden waar jij het langst in de file staat

Als je aan het plannen bent voor je volgende vakantie, denk je vast aan ontspannende stranden, culturele bezienswaardigheden of avontuurlijke expedities. Maar heb je ooit stilgestaan bij de verkeerssituatie in je vakantiebestemming? TomTom’s jaarlijkse Traffic Index onthult de realiteit van stedelijke verkeersopstoppingen en ja, het kan een behoorlijke invloed hebben op jouw vakantietijd.

Opvallend is dat de Nederlandse steden er goed vanaf komen, in de top 100 van de Europese file hoofdsteden komen we alleen Den Haag (52) en Utrecht (59) tegen. In België scoort Brussel met de 5de plek echter wel een plek in de top 10.

Laten we eerst duiken in hoe TomTom tot deze conclusies komt. Hun index, opgesteld uit gegevens van meer dan 600 miljoen navigatiesystemen en smartphones, geeft een duidelijk beeld van de verkeerssituatie in 387 steden wereldwijd. Dit omvat zowel vaste factoren zoals wegkwaliteit en snelheidslimieten, als dynamische factoren zoals verkeersstroom.

London is de Europese file hoofdstad

Wat betreft Europa, verwacht je aan lange wachttijden in bepaalde steden. De index wijst uit dat Londen in 2023 de koploper was met een gemiddelde reistijd van 37 minuten en 20 seconden voor slechts 10 kilometer! Dus als je door Europa reist, wees dan voorbereid op mogelijk langere reistijden, vooral in de grotere steden.

Deze informatie is niet alleen interessant, maar ook cruciaal voor jouw vakantieplanning. Het kan namelijk het verschil betekenen tussen op tijd komen voor die ene speciale rondleiding of urenlang vastzitten in het verkeer. En laten we eerlijk zijn, niemand wil zijn kostbare vakantietijd doorbrengen in de file.

Dus, voordat je je koffers pakt, check de Traffic Index. Het kan je een hoop tijd en stress besparen, en ervoor zorgen dat je meer van je vakantie geniet. Veilig reizen en vergeet niet de lokale verkeerssituatie te checken!

Plaats een reactie