Wat zijn de kosten en tarieven van vliegtickets?

Als je een verre reis gaat maken is het vliegtuig nog steeds de makkelijkste manier om snel van A naar B te komen. Vliegen is echter niet goedkoop. Het online vergelijken van goedkoopste vliegtickets is daarom een goed idee. Zeker als je een maximaal budget hebt om rekening mee te houden. Dit kun je verwachten van de kosten van vliegtickets.

De goedkoopste vliegtickets vinden

De goedkoopste vliegtickets wereldwijd vind je met veel aandacht en geduld. Vergelijk zoveel mogelijk verschillende websites met elkaar en wees ook tactisch op de dag dat je boekt. Dinsdag schijnt de goedkoopste dag te zijn om een vliegticket te boeken. Idealiter boek je je tickets op z’n vroegst 6 tot 8 weken voor vertrek en het kan ook handig zijn om enigszins flexibel te zijn op de dag dat je vertrekt of terugkeert. Soms zijn tickets 2-3 dagen later of eerder de goedkoopste optie.

Business Class vs Economy Class

Wanneer je op de centen wil letten vlieg je net als de meeste mensen waarschijnlijk met economy class. Een uitstekend idee, want bij de meeste vliegmaatschappijen is ook in economy class de service uitstekend. Op lange vluchten krijg je voldoende te eten en de stoelen zitten prima. Echter, als je echt lekker wil slapen en ruimte wil hebben is business class natuurlijk heerlijk. Verwacht wel dat je daar wel zo’n vier tot zes keer meer zal moeten neerleggen dan voor een ticket in de economy class. 

Vluchten binnen en buiten Europa

Met welke prijzen moet je nou rekening houden? Dat hangt dus ook af van de dag en het tijdstip waarop je boekt. Maar wat is dan een goede indicatie? We lichten de prijzen toe van tickets voor economy class, omdat de meeste mensen hiervoor kiezen. In het laagseizoen kun je voor de meeste landen binnen Europa wel een vliegticket van onder de honderd euro scoren (als je goed zoekt). In het hoogseizoen kun je tickets krijgen tussen de honderd en tweehonderd euro (wederom: als je goed zoekt, misschien ook goedkoper.) Buiten Europa kunnen de prijzen voor vliegtickets echt wel oplopen tot 1000-2000 euro.

Milieubelasting

Vliegen is niet bepaald goed voor het milieu. We moeten er met z’n allen aan geloven dat we misschien iets minder vaak het vliegtuig pakken. De overheid wil ons daarom motiveren om andere voertuigen te gebruiken voor onze reizen. Denk hierbij aan de trein, de auto of de boot. Daarom betalen we sinds 1 januari 2021 vliegbelasting. Momenteel is dat ongeveer 29 euro per ticket. Dat komt dus nog boven op de prijzen die we eerder al genoemd hebben. Verwachting is dat de vliegbelasting in de komende jaren alleen maar hoger zal worden. Dus, wie goed zoekt kan een paar voordelige vliegtickets vinden. Met het juiste onderzoek vind je binnen Europa vliegtickets onder de honderd euro. De kosten en tarieven van vliegtickets kunnen enorm verschillen, maar nu heb je in ieder geval een idee van hoe deze prijzen tot stand komen. Succes bij het vinden van de goedkoopste!

Afbeelding van ThePixelman via Pixabay

Plaats een reactie