Stakingen Duitse luchthavens op 1 februari aangekondigd

De vakbond Verdi heeft een landelijke staking van de veiligheidsdiensten op de grote Duitse luchthavens aangekondigd voor aanstaande donderdag, 1 februari.

Deze ongekende stap komt na een reeks onopgeloste geschillen tussen de vakbond en de werkgevers in de luchtveiligheidssector. Volgens de Hessischer Rundfunk heeft Verdi ongeveer 25.000 werknemers opgeroepen om vanaf de vroege ochtend te staken. Deze actie, die naar verwachting tot middernacht zal duren, kan ernstige verstoringen veroorzaken in de normale gang van zaken op de luchthavens.

Wat betekent deze staking voor u als reiziger?

De staking kan leiden tot aanzienlijke vertragingen of zelfs annuleringen, aangezien geen passagiers, medewerkers en vracht gecontroleerd kunnen worden die toegang moeten hebben tot de beveiligde gebieden van de luchthavens. Hierdoor zou het luchtverkeer in grote delen van Duitsland kunnen worden stilgelegd, met waarschijnlijke impact op de luchthaven van Frankfurt, een van de drukste knooppunten in Europa.

Verdi eist een beter salaris en lagere werkdruk

Deze situatie ontstaat te midden van eisen van de vakbond voor betere salarissen voor hun leden. Na drie onderhandelingsronden is er nog geen overeenstemming bereikt en verdere gesprekken staan gepland voor de komende week. Deze actie volgt op waarschuwingsstakingen die in maart vorig jaar plaatsvonden en gericht waren op de verbetering van de arbeidsomstandigheden en loonsverhogingen voor de werknemers.

Voor reizigers is het raadzaam om hun reisplannen nauwlettend te volgen en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappijen voor de actueelste informatie. Deze situatie is nog in ontwikkeling, en we zullen updates blijven posten naarmate we meer informatie ontvangen.

UPDATE!

Lufthansa heeft zojuist bekend gemaakt dat er op 1 februari geen vluchten vertrekken vanaf de onderstaande luchthavens in Duitsland: Frankfurt, Hamburg, Bremen, Berlin, Leipzig, Düsseldorf, Cologne, Hanover, Stuttgart en Dresden. Alle andere luchthavens zoals München zijn wel open, echter zijn veel vluchten op voorhand al geannuleerd. Bekijk de website van Lufthansa en Eurowings voor meer informatie over je vluchtstatus.

Plaats een reactie