Vooral winterzon populair tijdens kerstvakantie

De stroom kerstvakantiegangers is groter dan ooit. Veel Nederlanders ontvluchten de regen en kou in Nederland en kiezen voor een zonnige bestemming. TUI noteert een grote toename van kerstvakantievertrekken met een significante groei voor de Canarische en Kaapverdische eilanden.

De behoefte aan zon en sneeuw zijn groot en Nederlanders laten zich niet weerhouden door inflatie en gestegen prijzen om op vakantie te gaan. Zo blijkt uit de boekingscijfers bij TUI. Het zijn vooral zonvakanties die in trek zijn voor een kerstvakantie. De top 3 bestemmingen tijdens de kerst is:

  1. Canarische eilanden (+20% ten opzichte van de kerstvakantie vorig jaar), met name Gran Canaria
  2. ABC eilanden (+10%), met name Curaçao
  3. Kaapverdische eilanden (+60%), met name Sal

Zonvakanties
De toename van het aantal vakantiegangers dat kiest voor de Canarische en Kaapverdische eilanden is aanzienlijk, vooral vanwege de zonzekerheid. Die zonzekerheid geldt ook voor Egypte, er wordt met name gekozen voor de resorts in Marsa Alam en Hurghada. Egypte biedt de meest interessante prijs voor een zonzekere winterzonvakantie in de winter.

TUI heeft een deel van haar vluchtcapaciteit verlegd naar de Canarische en Kaapverdische eilanden. Er is heel veel vraag naar deze bestemmingen in de winter. En niet alleen vanuit Nederland maar ook vanuit andere landen, dus wie er niet op tijd bij was, heeft veelal niet de accommodatie van eerste keuze meer kunnen boeken met de kerst.

Zonzoekers zijn ook bereid verder te vliegen, Curacao – samen met Aruba en Bonaire –  is daarbij veruit de meest favoriete bestemming, gevolgd door Cancun, Dominicaanse Republiek en Dubai.

Sneeuwvakanties
De wintersportliefhebbers brengen de kerstdagen door tussen besneeuwde bergtoppen. Met de sneeuwval in de Alpen van de laatste weken zie je een echte last minute hausse. De echte kerstboekers hadden hun skivakantieadres al zekergesteld, maar daar komt nu nog een grote groep bij die de sneeuwval heeft afgewacht. De wintersporters gaan vooral naar Oostenrijk, met Frankrijk op een tweede plaats. Voor het vervoer naar Oostenrijk staat de auto nog op de eerste plaats, maar het aandeel (nacht)treinreizen is groeiend.

Het ‘andere wintersporten’ in Finland staat op de derde plaats en de nieuwe sneeuwbestemmingen Noorwegen en Zweden trekken ook veel belangstelling. De allereerste TUI fly vlucht naar deze nieuwe wintersportbestemming vertrekt op 23 december a.s. naar de nieuwe luchthaven Scandinavian Mountains Airport.

Stedenvakanties
Londen blijft de kersthoofdstad van Europa met de meeste stedenreizigers, zelfs 20% meer dan vorig jaar in de kerstvakantie. Ook Praag staat in grotere belangstelling dan ooit en trekt zelfs 58% meer vakantiegangers.

Plaats een reactie