Van Amsterdam naar Washington D.C. met PLAY Airlines

Als fervent reiziger weet ik hoe belangrijk het is om een comfortabele en stressvrije vliegervaring te hebben. Onlangs had ik het genoegen om met PLAY Airlines van Amsterdam naar Washington D.C. te vliegen, met overstap in Reykjavik. Dit is een ongewone route, maar sinds de komst van PLAY Airlines, is dit een goedkoop – in mijn geval veel goedkoper –alternatief. Bij maatschappijen als KLM, Lufthansa en Delta ben je minimaal 800 euro kwijt voor een ticket terwijl ik nu voor 280 euro een retourtje naar Washington D.C. scoorde. Naast Washington D.C. bieden ze ook Baltimore, Boston en New York City aan. Vooraf maakte ik me best druk over de overstap op Reykjavik, die was met 45 minuten aan de krappe kant.

Vertrek vanaf Schiphol
De reis begon op Amsterdam Schiphol Airport, normaal gesproken zou ik vooraf online hebben ingecheckt, maar volgens de website was dat vanwege technische problemen niet mogelijk. Om vertraging bij het inchecken voor te zijn kwam ik wat vroeger naar Schiphol, dat bleek niet nodig, want ondanks de grote rijen bij de andere balies, was het bij PLAY rustig en was ik bijna gelijk aan de beurt. Het incheckproces versliep snel en efficiënt. Bij de balie wisten ze me ook te vertellen, dat er geen technische problemen op de website waren, maar dat het lag aan het feit dat mijn bestemming in de Verenigde Staten lag. Daarvoor moeten ze bij de balie je ESTA controleren.

Na wat te hebben rondgehangen op Schiphol, verliep het boorden opmerkelijk soepel. Dit vooral omdat ze al vrij vroeg aan het boarden begonnen. Eenmaal aan boord viel het me op dat er redelijk wat lege stoelen waren. Mensen op middenstoelen mochten een ander plek uitzoeken, zodat bijna iedereen in het vliegtuig voldoende ruimte had. De vlucht, die ongeveer drie uur duurde, werd uitgevoerd door een Airbus A320neo. Bij PLAY zitten geen drankjes of eten inbegrepen en je moet voor je eigen entertainment zorgen.

Overstap op Reykjavik
De overstap in Reykjavik verliep mede door de duidelijke bewegwijzering geheel soepel. Er voldoende tijd was om comfortabel over te stappen, vooral omdat het minder dan vijf minuten lopen was van de ene naar de andere gate. Als ik dat vooraf had geweten, dan was ik nog even gestopt bij een van de eettentjes en wat te eten gekocht voor onderweg, dat is goedkoper dan het onderweg aan boord kopen.

Vlucht naar Washington D.C.
Niet lang na het boarden vertrok het toestel richting Washington D.C., een vlucht die alles bij elkaar ongeveer zesenhalf uur zal duren. Net al op het eerste deel van de vlucht, zijn niet alle stoelen gevuld, waardoor ik naast een lege stoel zit en dus wat meer ruimte heb. Tijdens de vlucht komt het cabinepersoneel meerdere malen langs met eten en drinken. Hiervoor moet je apart bijbetalen, dit moet met een creditcard. De prijzen voor een hapje en een drankje zijn behoorlijk hoog. Voor een blikje bier en broodje ben je ongeveer 12 euro kwijt.

Oplaadmogelijkheden voor elektronische apparaten:
Een ander positief aspect van mijn vlucht met PLAY Airlines was de mogelijkheid om mijn telefoon en andere elektronische apparaten op te laden. De aanwezigheid van oplaadpunten maakte het gemakkelijk om mijn apparatuur opgeladen te houden. Zo kon ik onbezorgd een filmpje kijken, zonder bang te hoeven zijn dat ik met een lege telefoon in Washington zou aankomen.

Conclusie:
PLAY Airlines heeft zich voor mij bewezen als een betrouwbare luchtvaartmaatschappij. Mijn recente reis van Amsterdam naar Washington D.C. via Reykjavik was een aangename ervaring. Ben je op zoek bent naar een goedkoop alternatief voor een vlucht naar de Verenigde Staten, dan is PLAY Airlines een hele goede optie.

Plaats een reactie