Bonaire lanceert gloednieuwe en informatieve eilandpodcast tijdens Wereld Toerisme Dag

Kralendijk, Bonaire – Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft ter gelegenheid van Wereld Toerisme Dag op 27 september officieel diens gloednieuwe Bonaire Podcast gelanceerd. De podcast, waarin zowel eilandbezoekers als tal van lokale bewoners en deskundigen aan het woord komen, is vanaf nu te beluisteren op Spotify. In 2023 zullen in totaal zes episodes, elk rond een eigen thema, met een interval van 2 weken tussen nu en 13 december online worden gezet.

Op Wereld Toerisme Dag werd de allereerste aflevering van de Bonaire Podcast gelanceerd met als themaNatuur’, het onderwerp dat het eiland met de slogan ‘It’s in our Nature’ zo na aan het hart ligt.  Daarin valt een bezoek aan het Washington Slagbaai National Park, het oudste natuurpark van de voormalige Nederlandse Antillen, te beluisteren, komt een plaatselijke lora-fluisteraar aan het woord en leren luisteraars meer over de Nature Tag en Bonaire Bond van het eiland.

Vervolgens komen de volgende onderwerpen aan de orde: Duiken & snorkelen op 11 oktober; Cultuur op 25 oktober; Culinair op 8 november en Viva la Villa, over eilandervaringen vanuit een villa op 22 november. Hekkensluiter van 2023 is de aflevering Duurzaamheid op 13 december, waarin onder meer Nicolette Kluijver aan het woord komt over haar inspanningen rondom hergebruik van plastic producten en het schoonhouden van stranden. Natuur en duurzaamheid zijn niet toevallig gekozen als de pilaren waartussen de andere vier afleveringen in staan gepland. Het is een symbolische verwijzing naar de thema’s waar Bonaire het zwaarste op leunt.

De podcast afleveringen hebben elk een duur van circa 30 minuten en zijn opgenomen in de Nederlandse taal. Leonie de Jong, oprichtster van Jouw PodcastMaker en freelance radiomaker bij onder meer de NOS, heeft het materiaal voor de Bonaire Podcast opgenomen tijdens een persreis naar Bonaire in mei van dit jaar. De gehele Bonaire Podcast is door De Jong geproduceerd. De Bonaire Podcast is hier te beluisteren, evenals via de online kanalen van Bonaire op bonaireisland.com/nl, Facebook en Instagram @BonaireToerisme.

Over Bonaire

Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland. Als blauwe bestemming streeft het eiland naar een unieke balans tussen ecologische, economische en culturele waarden. Bonaire is trots op zijn ongerepte natuur, authentieke karakter, initiatieven rond natuurbehoud en duurzaamheid en vriendelijke aard van de lokale bevolking. Bonaire beschikt over het oudste beschermde natuurpark (1969) van de voormalige Nederlandse Antillen en staat bekend als duikparadijs.

Bonaire Podcast

Plaats een reactie