Waarom parkeren in Venetië een uitdaging kan zijn

Venetië, met zijn betoverende grachten en historische gebouwen, is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. De stad staat bekend om zijn unieke vervoerssysteem dat voornamelijk bestaat uit boten en gondels. Dit betekent echter ook dat het vinden van parkeergelegenheid in Venetië een uitdaging kan zijn.

Onze info over parkeren in Venetië biedt uitkomst

1. Parkeermogelijkheden in Venetië: waar kunt u uw auto achterlaten?

  • Piazzale Roma: Dit is het belangrijkste punt van toegang tot Venetië met de auto. Het biedt verschillende parkeermogelijkheden, waaronder openbare parkeergarages en privégarages.
  • Tronchetto: Een ander optie is het eiland Tronchetto, waar u uw auto kunt parkeren in een van de vele parkeergarages.
  • Mestre: Als u de drukte van Venetië wilt vermijden, kunt u overwegen om uw auto te parkeren in Mestre, het vastelandgedeelte van Venetië. Van daaruit kunt u gemakkelijk met het openbaar vervoer naar de stad reizen.

2. Tips voor het parkeren in Venetië

  • Vroeg aankomen: Aangezien parkeerplaatsen beperkt zijn, is het raadzaam om vroeg aan te komen om een plekje te bemachtigen.
  • Reserveren: Bij sommige parkeergarages kunt u van tevoren een parkeerplek reserveren. Dit kan handig zijn tijdens drukke periodes.
  • Alternatieve opties: Overweeg andere manieren om naar Venetië te reizen, zoals met de trein of bus, om parkeerproblemen te vermijden.

3. Kosten en tarieven voor parkeren in Venetië

De kosten voor parkeren in Venetië kunnen variëren afhankelijk van de locatie en duur van het verblijf. Openbare parkeergarages hanteren doorgaans een uur-, dag- of weektarief. Het is belangrijk om deze tarieven van tevoren te controleren en rekening te houden met eventuele extra kosten. Reken op een dagtarief van ruim 30 euro per auto.

Houd er rekening mee dat er waarschijnlijk in de loop van 2023 of 2024 entreegeld voor Venetië geheven gaat worden. Dit is per persoon en geldt voor dagtoeristen.

4. Alternatieve oplossingen: parkeren buiten Venetië

Als u liever niet in de stad zelf wilt parkeren, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar:

Parkeerplaatsen bij treinstations: Nabijgelegen treinstations bieden vaak parkeermogelijkheden tegen lagere tarieven.

P+R-faciliteiten: In de omgeving van Venetië zijn er parkeerplaatsen met pendeldiensten naar de stad. Dit kan een handige en voordelige optie zijn.

5. Veiligheidstips voor geparkeerde auto’s

  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.
  • Sluit uw auto goed af en zorg ervoor dat er geen waardevolle bezittingen achterblijven.
  • Kies bij voorkeur voor een bewaakte parkeergarage voor extra veiligheid.

Plaats een reactie