Let op deze wetten tijdens je vakantie in Kroatië

De afgelopen jaren is Kroatië steeds populairder geworden bij Europese toeristen. Een mogelijke bijdrage hieraan was de tv-serie “Game of Thrones”, die hielp om de kuststad Dubrovnik wereldberoemd te maken en om te toveren tot een echte toeristenmagneet. De lokale bevolking worstelt echter met de effecten van het massatoerisme en daarom is de regering van plan om een goede toeristische infrastructuur op te bouwen, inclusief specifieke regels en wetten voor vakantiegangers.

Rolkoffers zijn al verboden in de oude binnenstad van Dubrovnik. In de nabije toekomst zullen rolkoffers volledig verboden worden in het openbaar, omdat ze geluidsoverlast veroorzaken. Daarnaast zullen restauranthouders verantwoordelijk worden gehouden als hun gasten te luidruchtig zijn. In het ergste geval kan dit leiden tot de permanente sluiting van het etablissement door de autoriteiten.

Drankproblemen in Split

De stad Split heeft onlangs ook nieuwe regels voor toeristen ingevoerd. Deze veranderingen zouden echter niet te wijten zijn aan massatoerisme, maar eerder aan de wens om “het profiel te veranderen” van de stad, zoals aangekondigd door de regering. Net als op Mallorca wil de bevolking af van het zogenaamde “zuiptoerisme” en in plaats daarvan kwaliteitstoerisme promoten. In de oude stad is het daarom verboden om in het openbaar te urineren, alcohol te drinken en te slapen.

Zwemmen in fonteinen en het beklimmen van monumenten en oriëntatiepunten is ook bij wet verboden en strafbaar. Het dragen van zwemkleding buiten de stranden is ook niet toegestaan. Mensen die betrapt worden op het niet op de juiste manier weggooien van hun afval riskeren ook hoge boetes.

Afbeelding van Udo via Pixabay

Plaats een reactie