Winkelen in Antwerpen tijdens Hemelvaartweekend

Morgen is het Hemelvaartdag en dat betekent voor veel mensen dat er een lang weekend voor de deur staat. Sommige mensen vliegen naar leuke steden in Europa (als Transavia de vlucht niet geannuleerd heeft), velen vieren vakantie in eigen land en de verwachting is dat dankzij het voorspelde mooie lenteweer de komende dagen ook weer massaal naar Antwerpen zal gaan. Deze Belgische stad heeft de laatste weken sowieso niet te klagen over belangstelling vanuit Nederland. Afgelopen zaterdag kon je bij wijze van spreken over de koppen lopen op en rond de Meir. Een regenbui aan het einde van de middag zorgde voor wat ruimte in deze populaire winkelstraat.

Stel dat je de komende dagen wilt gaan shoppen in Antwerpen, hoe zit het dan met de openingsdagen? Waar en wanneer kun je tijdens het Hemelvaartweekend winkelen in Antwerpen? Wij vertellen het je.

Donderdag 18 mei – Hemelvaartdag

Net als in Nederland is Hemelvaartdag ook in België (en dus Antwerpen) een officiële feestdag. Dat betekent dat vandaag vrij alle winkels gesloten zullen blijven.
Vrijdag 19 mei

Op vrijdag 19 mei 2023 zijn de winkels volgens de normale openingstijden geopend. Dat betekent dat de meeste winkels open zullen zijn vanaf ongeveer 9:30/10:00 uur in de ochtend en dat ze aan het begin van de avond hun deuren sluiten.

Zaterdag 20 mei

Deze zaterdag is een zaterdag als alle andere. De winkels openen op de normale tijden hun deuren en zullen aan het einde van de dag sluiten. De verwachting is dat het vandaag zeer druk kan worden in Antwerpen. Wie met de auto komt, die kan er het beste voor kiezen om de auto in een P+R parking aan de rand van Antwerpen te parkeren en met de tram of bus naar de binnenstad te gaan.

Zondag 21 mei

De zondag van het Hemelvaartweekend is geen koopzondag in Antwerpen. De meeste winkels zullen daarom vandaag dichtblijven. Wel kun je in de ochtend de sfeervolle Vogeltjesmarkt bezoeken. Die gaat vandaag – net als iedere zondag – gewoon door.

Last minute deals Antwerpen

Reisorganisatie is erg sterk in het aanbieden van stedentrips naar Antwerpen. Zij hebben op dit moment een paar leuke last minute deals voor Antwerpen, ook voor dit weekend. Wil je de beste deals voor Antwerpen bekijken? Ga dan naar de pagina met Antwerpen superdeals van TUI.

Plaats een reactie