Een dag als toerist op Boa Vista

Een dag als toerist op Boa Vista, Kaapverdië is een onvergetelijke ervaring vol zon, zee en avontuur. Deze prachtige eilandbestemming biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die je dag vullen met plezier en ontdekking. Laten we eens kijken hoe een typische dag van een toerist er op Boa Vista uit zou kunnen zien. We kiezen natuurlijk geen dag uit dat je alleen maar bij het zwembad of op een bedje bij de oceaan ligt, maar we gaan halverwege de dag eropuit.

8:00 uur – Ik word wakker in mijn comfortabele hotel aan de kust en geniet van een heerlijk ontbijtbuffet. De keus op het buffet is enorm. Er zijn allerlei verse sapjes te krijgen en er worden continue verse pannenkoeken en wafels gebakken. De ober komt een paar keer langs met verse koffie.

9:00 uur – Ik maak me klaar en ga naar het strand, waar ik mijn strandbedje al klaarstaat en ik me insmeer met zonnebrandcrème.

9:30 uur – Ik geniet van een ontspannen ochtend op het strand, zwem in het kristalheldere water en neem de tijd om te zonnebaden. Vandaag staat er wat minder wind op Boa Vista waardoor de golven van minder hoog zijn als op de andere dagen. Het zwemmen is nu een stuk veiliger. Dit is te zien aan de groene vlag die op het strand wappert.

12:00 uur – Ik pak mijn spullen en maak me klaar voor een jeepsafari door de duinen van Boa Vista. Tijdens de jeepsafari word je meegenomen op een avontuurlijke rit door de duinen en ongerepte landschappen van Boa Vista. De jeepsafari biedt de mogelijkheid om het ruige binnenland van het eiland te verkennen en plaatsen te ontdekken die anders moeilijk bereikbaar zijn.

13:00 uur – De jeepsafari begint en ik word opgehaald door een professionele gids. We rijden door adembenemende landschappen en ontdekken verborgen plekjes van het eiland. Tijdens de rit zal je gids je wijzen op de unieke flora en fauna van het eiland, zoals cactussen, palmbomen en verschillende vogelsoorten. Je kunt genieten van panoramische uitzichten over de duinen en de azuurblauwe oceaan terwijl je door het ruige terrein rijdt.

15:00 uur – We stoppen bij een traditioneel dorpje waar ik kennismaak met de lokale cultuur en tradities. Hier krijg je de kans om de lokale bevolking te ontmoeten en meer te leren over hun cultuur en tradities. Je kunt een kijkje nemen in het dagelijks leven van de bewoners en zien hoe ze handgemaakte ambachten produceren, zoals manden, hoeden en sieraden. Daarnaast kun je kennismaken met de traditionele keuken van Boa Vista. Je kunt lokale lekkernijen proeven, zoals “grogue” (een traditionele Kaapverdische rum) en verse vruchten die op het eiland worden geteeld.

16:30 uur – We vervolgen onze jeepsafari en genieten van panoramische uitzichten over de duinen en de oceaan. Uiteindelijk komen we aan bij MS Cabo Santa Maria, een schip dat jaren geleden voor de kust van Boa Vista is vergaan. Na vijftig jaar is er niet heel veel meer over van het schip, maar het geeft wel een mooi beeld. De andere delen van Praia de Atlanta zijn nu niet open voor toeristen omdat het broedseizoen is voor de schildpadden, die hier aan land komen.

18:00 uur – We arriveren bij een prachtige plek om de zonsondergang te bewonderen. Ik geniet van de kleurrijke lucht en maak enkele adembenemende foto’s.

19:00 uur – De jeepsafari eindigt en ik word teruggebracht naar mijn hotel. Ik fris me op en maak me klaar voor een heerlijk diner.

20:00 uur – Ik verken een van de restaurants in het ressort en proef de heerlijke locale Kaapverdische gerechten, zoals Cachupa (een traditioneel stoofpotje) en gegrilde vis.

22:00 uur – Na een voldaan diner keer ik terug naar mijn hotel en ontspan ik met een drankje bij het zwembad of op mijn balkon, terwijl ik nageniet van de prachtige dag op Boa Vista.

Dit is slechts een voorbeeld van hoe een dag als toerist op Boa Vista eruit zou kunnen zien. Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten en bezienswaardigheden om te verkennen op dit prachtige eiland!

Plaats een reactie