Tweede editie Bonaire Rum Week belooft reeks unieke evenementen aan zee

Het ultieme zomerse rumfestival in het Caribisch gebied, de Bonaire Rum Week, is in juni weer terug met een programma waarin genieten van strand, zon en premium rum centraal staat. Dat alles gebeurt in de gemoedelijke eilandsfeer van prachtig Bonaire, in 2022 uitgeroepen tot Culinaire Hoofdstad. Bonaire Rum Week is een reeks evenementen die over het hele eiland worden gehouden, van strandfeesten met steelbands tot rum-pairing-diners tot cocktails bij zonsondergang, allemaal in een spectaculaire omgeving aan het water.

“Dit unieke zomerfestival heeft zichzelf vorig jaar bewezen als een trekpleister voor fijnproevers en we kijken uit naar de tweede editie. Het is een evenement dat je zeker moet bezoeken, of je nu een rumliefhebber bent, of op zoek naar een geweldige strandvakantie in het Caribisch gebied”, zegt Miles Mercera, directeur van Tourism Corporation Bonaire (TCB) dat het evenement organiseert in samenwerking met Caribbean Journal.

Het evenement zet Bonaire in de schijnwerpers, het eiland dat “it’s in our nature” als slogan hanteert en bekend staat om diens ongerepte natuur en als duikbestemming met een unieke onderwaterwereld. Het zeegebied dat het hele eiland omringt is thuisbasis van de belangrijkste koraalrestauratie in de Caribische regio en zelfs uitgeroepen tot beschermd werelderfgoed.

Agenda

Bonaire Rum Week trapt af met een VIP-evenement op 12 juni; op 13 juni is er het grote openingsfeest in de originele cocktailbar van Bonaire, Rum Runners, pal aan zee gelegen.

Op 14 juni is er een Rum on the Beach-feest in het Plaza Beach Resort; op 15 juni staat een Rum Lunch op het programma in Harbour Village; later in de middag is er een Happy Hour met Bonaire’s eigen rum, Rom Rincon, op het sunset deck van Divi Flamingo Beach Resort.

Op 16 juni is er een Rum Happy Hour in het Buddy Dive Resort, gevolgd door een diner met rum pairing in Brass Boer, het toprestaurant van Jonnie en Thérèse Boer in het Caribisch gebied. Hekkensluiter van het programma op 17 juni is een speciale editie van Taste of Bonaire, het reguliere culinaire festival van het eiland.

Het evenement van dit jaar wordt ondersteund door Moon Tower Bonaire, samen met partners Delfins Beach Resort, Harbour Village Beach Club, Captain Don’s Habitat, Plaza Beach and Dive Resort Bonaire, Grand Windsock Bonaire, Bamboo Bonaire, Buddy Dive Resort Bonaire, Divi Flamingo Beach Resort, Rum Runners en Brass Boer. De officiële reispartner van het evenement is Caradonna Adventures. Meer info op bonaireisland.com en op www.bonairerumweek.com.

1 gedachte over “Tweede editie Bonaire Rum Week belooft reeks unieke evenementen aan zee”

Plaats een reactie