Stedentrip Berlijn met kinderen

Berlijn is een Leuke stad voor een stedentrip met kinderen. De stad heeft veel te bieden, Zoals de fascinerende geschiedenis tot moderne kunst en uitstekende parken. Hier zijn enkele tips voor een geweldige citytrip met kinderen naar Berlijn.

Bezoek de Berlijnse Muur

De Berlijnse Muur is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Berlijn en je kunt kje kids een stukje wereldgeschiedenis op locatie uitleggen. Je kunt een rondleiding boeken of gewoon zelf een wandeling maken langs de muur. Er zijn ook verschillende musea en exposities gewijd aan de muur, waaronder het Mauermuseum.

Ga naar de dierentuin van Berlijn

De dierentuin van Berlijn is een van de beste dierentuinen van Europa en een toffe plek om met kinderen naartoe te gaan. Het heeft meer dan 15.000 dieren, waaronder natuurlijk olifanten, tijgers, ijsberen en gorilla’s. Het hoogtepunt is misschien wel de panda’s, die in 2017 naar Berlijn zijn gekomen. Er is ook een aquarium naast de dierentuin met verschillende soorten vissen, haaien en krokodillen.

Ontdek het Science Center Spectrum

Het Science Center Spectrum is een interactief museum waar kinderen kunnen experimenteren met wetenschap en technologie. Er zijn ongeveer 150 tentoonstellingen die kinderen kunnen verkennen en waar de kinderen kunnen experimenteren, van zwaartekracht en elektriciteit en van geluid tot licht. Het is een leuke manier om kinderen op een leuke en educatieve manier te laten leren.

Bezoek het kindermuseum MACHmit!

MACHmit! is een museum dat speciaal is ontworpen voor kinderen en gezinnen. Het is een interactief museum waar kinderen kunnen spelen, ontdekken en leren. Er zijn verschillende tentoonstellingen en activiteiten, waaronder een klimmuur, een bouwplaats en een atelier waar kinderen kunst kunnen maken. Het is een geweldige plek voor kinderen om te ontdekken en te leren terwijl ze spelen.

Berlijn met kinderen? Neem de Berlincard mee

Een geweldige manier om de stad te verkennen met kinderen is de Berlincard, je koopt de kaart éénmalig en je kunt gratis reizen met al het openbaar vervoer in de stad. Het is een geweldige manier om de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn te zien en tegelijkertijd flexibel te blijven. Met de Berlincard krijg je ook nog veel kortingen op de bezienswaardigheden in Berlijn.

1 gedachte over “Stedentrip Berlijn met kinderen”

  1. Helemaal gelijk… Berlijn is geweldig met kinderen. Hebben deze geweldige stad twee keer gedaan met pubers en was helemaal geslaagd.

Plaats een reactie