Groei luchthaven Düsseldorf mede door Nederlandse passagiers

Vervoerde Düsseldorf Airport in 2022 nog 16 miljoen passagiers, naar verwachting zal dit aantal dit jaar toenemen tot zo’n 20 miljoen passagiers. En die groei komt mede doordat ook steeds meer Nederlanders de grootste luchthaven van Noordrijn-Westfalen gebruiken. Bedroeg het aandeel Nederlanders voor de Covid jaren minder dan 5 procent, afgelopen jaar steeg dit naar 7 procent en naar verwachting bedraagt dit aantal eind van dit jaar tussen de 8 en 10 procent van alle vertrekkende passagiers.

“Vooral tijdens vakantieperiodes is één blik op de vele gele Nederlandse kentekenplaten op onze parkeerplaatsen voldoende om te constateren dat de luchthaven van Düssseldorf bij Nederlanders steeds populairder wordt”, aldus CEO van Flughafen Düsseldorf GmbH Lars Redeligx. Als reden hiervoor geeft hij onder meer aan de uitstekende treinverbindingen, prima snelwegen, goedkope parkeerfaciliteiten, een breed aanbod aan vluchten en bestemmingen, vooral naar de traditonele vakantiebestemmingen en dit jaar nog meer service en comfort voor passagiers.

Zomerdienstregeling met 163 bestemmingen

Vakantiegangers en zakenreizigers kunnen deze zomer kiezen uit 61 luchtvaartmaatschappijen die naar 163 bestemmingen in 46 landen vliegen. De meest gewilde vakantielanden deze zomer zijn Spanje, Turkije, Griekenland, Italië en Egypte. De populairste bestemmingen zijn Antalya en Palma de Mallorca, ieder met meer dan 115 vertrekkende vluchten per week. Düsseldorf Airport verwelkomt dit jaar enkele nieuwe maatschappijen, waaronder het Spaanse Volotea met een directe verbinding naar Bordeaux, FlyOne Armenia met vluchten naar Yerevan, Nouvelair met vluchten naar Monastir en Tunis, en PLAY Airlines met een directe vlucht naar Reykjavik en van daaruit goede overstapverbindingen naar Noord-Amerika.

Ook de langeafstandsroutes ontwikkelen zich positief. In mei keert Delta Air Lines terug en verbindt Düsseldorf met ’s werelds grootste hub Atlanta. Royal Jordanian start in september met de route Düsseldorf-Amman en Etihad Airways verbindt vanaf oktober de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen met Abu Dhabi. Emirates vliegt twee keer per dag naar Dubai en Qatar Airways biedt een dagelijkse vlucht naar Doha in het zomervluchtschema, voor de komende winter zal de luchtvaartmaatschappij de frequentie verhogen.

Uitstekende vervoersverbindingen

Of het nu per spoor of snelweg is – Düsseldorf Airport is een van de best verbonden luchthavens in Europa en kan snel en gemakkelijk worden bereikt binnen een straal van 150 kilometer. Het treinstation “Düsseldorf Flughafen” ligt aan een van de drukste spoorlijnen in Duitsland en met de SkyTrain zweeftrein worden passagiers in een mum van tijd naar de terminal gebracht. Daarnaast ligt de luchthaven op het kruispunt van belangrijke verkeersaderen, waaronder de snelwegen A3, A52 en A44. Naast de service en sfeer waarderen veel passagiers de uitstekende bereikbaarheid en de korte afstanden op de luchthaven zelf, en is de luchthaven voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot de beste regionale luchthaven van Europa tijdens de prestigieuze Skytrax Awards – een soort Oscar binnen de luchtvaart.

Ontspannen start van de vakantie

In de aanloop naar het reisseizoen heeft de luchthaven veel maatregelen genomen om samen met haar partners merkbare verbeteringen te realiseren in de veiligheidscontroles en bagageafhandelingsprocessen. De luchthaven streeft er naar passagiers nog meer comfort en service te bieden. “We willen dat onze passagiers zonder stress naar hun vakantiebestemming kunnen vliegen. Hiervoor werken we nauw samen met de luchtvaartmaatschappijen, de grondafhandelingsbedrijven, de beveiligingsdienstverleners en de winkels en restaurants”, aldus Lars Redeligx. Die samenwerking heeft zich enkele weken geleden tijdens de paasvakantie al bewezen toen ondanks de zeer hoge passagiersaantallen passagiers zeer snel langs de veiligheidscontroles konden.

Winkelen op de luchthaven

Ongeveer 80 winkels, restaurants, cafés en bars bieden reizigers een-ieder-wat-wils aanbod. Ook zijn er regelmatig leuke wedstrijden in de terminals, waarbij bezoekers waardebonnen kunnen winnen voor winkels en restaurants. Een overzicht van alle aanbiedingen en actuele acties vind je op https://www.dus.com/en/shop-and-dine. In alle rust wachten op je vlucht kan in een van de luchthavenlounges. Vanaf 27,50 euro kunnen passagiers zich in de lounge verpozen met drankjes, hapjes, een breed scala aan tijdschriften en een exclusief uitzicht op het platform. Ook de kleine gasten worden opgevangen: dus.com/en/inform/lounges.

Exclusieve parkeerkorting voor Nederlandse passagiers

Passagiers die hun voertuig voor de duur van hun reis op de luchthaven van Düsseldorf willen parkeren, hebben in totaal ongeveer 20.000 parkeerplaatsen tot hun beschikking. Wie van tevoren online boekt op www.dus.com/en/parking, verzekert zich van een gegarandeerde parkeerplaats tegen een speciale prijs. Daarnaast zijn er altijd parkeerspecials met extra kortingen, bijvoorbeeld de huidige aanbieding voor parkeergarage P5: 8 dagen parkeren vanaf 75 euro. Daarnaast zijn er ook aantrekkelijke parkeer- en lounge combinatie-aanbiedingen.

Ter gelegenheid van Koningsdag en de meivakantie biedt Düsseldorf Airport alle Nederlandse passagiers een extra voordeel: 12 euro korting – het bedrag is een knipoog naar de 12 provincies van Nederland – op alle parkeerplaats reserveringen. Men hoeft alleen maar de code “Koningsdag” in te voeren in het bijbehorende vouchercodeveld bij het online boeken. De code is inwisselbaar van 27 april tot 8 mei.

Reistips: voorbereid en stressvrij op vakantie

Passagiers moeten de instructies van hun luchtvaartmaatschappij opvolgen en voldoende tijd nemen voor het inchecken en het afgeven van bagage. Over het algemeen openen luchtvaartmaatschappijen de check-in niet eerder dan drie uur voor vertrek. Passagiers mogen niet eerder aankomen, zodat er geen onnodige wachttijden zijn. Düsseldorf Airport biedt haar passagiers de mogelijkheid om online via dus.com/gateway een tijdslot te reserveren voor de veiligheidscontrole.

Plaats een reactie