De beste stranden van Cyprus

Cyprus is een van de beste strandbestemmingen van Europa. Door de ligging in het oostelijke deel van de Middellandse Zee heb je hier te maken met een lang zomerseizoen. Het zeewater heeft maandenlang een temperatuur die op tenminste 25 graden Celsius ligt en de zon laat zich ontzettend veel zien. Er zijn veel mooie stranden in Cyprus, en veel internationale toeristen komen hier elk jaar om van de zon en de stranden te genieten.

Baai van Aphrodite

Van de Baai van Aphrodite wordt gezegd dat het de geboorteplaats is van Aphrodite! De godin van de liefde en schoonheid, dus waarom niet hierheen gaan en een duik nemen in de oceaan? Het staat ook bekend als Petra Tou Romiou, en het is geweldig om hier ’s morgens vroeg te komen, of later om naar de zonsondergang te kijken.

Nissi Beach

Nissi Beach, misschien wel het beroemdste strand van Cyprus, is de trots van Ayia Napa en trekt bezoekers uit de hele wereld. Er zijn tal van watersporten mogelijk. In de zomer ligt Nissi Beach vol met mensen, vooral jongeren. Als je van deze plek wilt genieten zonder de drukte, moet je in het tussenseizoen gaan, in april/mei of september.

Makronissos strand

Een ander prachtig Ayia Napa strand, gelegen nabij het wereldberoemde Nissi strand. Het goudwitte zand van Makronissos Beach is erg mooi, en de omstandigheden zijn ideaal om lekker te zwemmen in de oceaan. Als u op zoek bent naar een adrenalinekick, geen zorgen, er zijn waterskiën en andere watersporten beschikbaar, evenals duiken!

Maar eerst en vooral is het een met een blauwe vlag bekroond strand dat erg populair is bij gezinnen, en het staat bekend als rustiger dan Nissi Beach, maar even mooi.

Kaap Greco

Kaap Greco is een van de mooiste plekken op Cyprus. Het ligt naast Ayia Napa op het schiereiland Greco. Deze bijzondere plek staat bekend als de liefdesbrug in Ayia Napa of de brug der liefde. Het water rond Kaap Greco is absoluut magisch en de turquoise kleur is om van te dromen. Weinig plaatsen op het eiland zijn zo mooi en ongerept als het schiereiland Greco.

Fig Tree Bay

Een ander paradijs, geliefd bij internationale toeristen. Fig Tree trekt meestal een ouder publiek dan het nabijgelegen Ayia Napa, en hoewel het er wat rustiger is, is er in Fig Tree Bay nog van alles te doen, en het strand is absoluut schitterend. Kijk maar naar die waterkleur, geen wonder dat zoveel toeristen hierheen komen om te genieten van de stranden bij Fig Tree Bay.

Konnos Baai

Konnos Bay ligt in de regio Ayia Napa en is werkelijk prachtig. Het is een van de beroemdste stranden van Cyprus, en een die je niet mag missen.

Het is populair bij zowel de lokale bevolking als bij buitenlanders, en in het zomerseizoen is het er vaak erg druk. Konnos Bay heeft een meer ontspannen sfeer dan Nissi Beach, maar er is nog steeds van alles te doen, op slechts een klein eindje rijden van Cape Greco.

Plaats een reactie