Bezoek aan Narbonne: 5 tips

Als je op zoek bent naar een prachtige stad om te verkennen tijdens je reis naar Frankrijk, moet je Narbonne zeker overwegen. Gelegen aan de oevers van de rivier de Aude, biedt Narbonne een unieke combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur. Hier zijn vijf dingen die je zeker moet doen als toerist in Narbonne:

[1] Bezoek de kathedraal van Saint-Just et Saint-Pasteur

De kathedraal van Saint-Just et Saint-Pasteur is een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Narbonne en een absolute must-see. Deze indrukwekkende kathedraal is gebouwd in de 13e eeuw en is een voorbeeld van de gotische architectuur. Het interieur is net zo indrukwekkend als het exterieur, met prachtige glas-in-loodramen en sculpturen. Het is een van de grootste kathedralen in Zuid-Frankrijk en zeker een bezoek waard.

[2] Verken het Canal de la Robine

Het Canal de la Robine is een kanaal dat door Narbonne loopt en dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het kanaal biedt een prachtig uitzicht op de stad en is een geweldige plek om te wandelen of te fietsen. Er zijn ook veel cafés en restaurants langs het kanaal, dus je kunt hier genieten van een hapje en drankje terwijl je geniet van het uitzicht.

[3] Bezoek het Palais des Archevêques

Het Palais des Archevêques is een 13e-eeuws paleis dat ooit werd gebruikt als residentie van de aartsbisschoppen van Narbonne. Het paleis heeft een prachtige binnenplaats en veel van de kamers zijn gerestaureerd en ingericht met antiek meubilair. Het is ook de thuisbasis van het Narbonne Archaeological Museum, waar je artefacten uit de Romeinse tijd en andere historische periodes kunt bekijken.

[4] Ga naar de markt

Narbonne heeft een van de grootste markten van de regio, die plaatsvindt op donderdag en zondagochtend op de Place des Halles. Hier kun je lokale producten kopen, zoals kaas, brood, groenten en fruit. Het is een geweldige plek om te bezoeken als je van lekker eten houdt en ook een perfecte plek om souvenirs te kopen.

[5] Bezoek het Archeologisch Museum

Narbonne heeft een rijke geschiedenis en het Archeologisch Museum is de perfecte plek om meer te weten te komen over deze geschiedenis. Het museum heeft een uitgebreide collectie artefacten uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Je kunt hier onder andere mozaïeken, beelden en munten bekijken.

Of ga lekker naar het strand

Als het weer in Narbonne zorgt voor zomerse omstandigheden, dan kan het lekker zijn om de verkoeling van de zee op te zoeken. Narbonne ligt aan de kust en heeft verschillende mooie stranden in de omgeving. Het is zeker de moeite waard om een dagtrip te maken naar het strand en te genieten van de zon, het zand en de zee. Gruissan Plage en Narbonne Plage zijn twee populaire stranden in de buurt.

Plaats een reactie