Fietsen in steden populair deze voorjaarsvakantie

Vanmiddag begint voor een deel van de Nederlanders de voorjaarsvakantie. Voor sommigen betekent dit dat het carnavalsweekeinde aanbreekt en er verkleed aangesloten zal worden in de polonaise. Voor duizenden landgenoten is dit het moment om Nederland te verlaten en naar de diverse skioorden af te reizen. De krokusvakantie is voor wintersporters die aan schoolvakanties vastzitten vaak hét moment om de pistes op te zoeken. De voorjaarsvakantie is ook een periode waarin er volop stedentrips gemaakt zullen worden. Dat blijkt uit de statistieken van reisorganisaties, boekingssites en luchtvaartmaatschappijen. Wat in de cijfers ook zichtbaar is, is dat de Nederlanders in groten getale de fiets pakken om steden te verkennen. Bij Baja Bikes – de grootste verkoper van fietstours ter wereld – merken ze duidelijk dat Nederlanders deze voorjaarsvakantie op de fiets springen.

Vooral Europese steden

Navraag bij Baja Bikes leert ons dat het vooral de Europese steden zijn die het goed doen. Berlijn is zoals altijd een topper, ook al is het in deze Duitse hoofdstad in de voorjaarsvakantie niet altijd even goed weer. Mensen die naar Berlijn gaan zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in de geschiedenis en cultuur van de stad. Tijdens de drie uur durende Highlights van Berlijn-fietstocht ontdekken ze onder begeleiding van een ervaren gids de leukste buurten en bezienswaardigheden van Berlijn.

De Franse hoofdstad Parijs doet het om dezelfde reden erg goed bij Baja Bikes. De grootte van de stad en het ruime aanbod van bezienswaardigheden zorgt ervoor dat toeristen het prettig vinden om met een ervaren gids Parijs op de fiets te verkennen. Baja Bikes biedt verschillende fietstochten in Parijs aan. Voor wie de highlights van Parijs al kent, is er bijvoorbeeld de ‘Geheimen van Parijs’-fietstocht.

Heerlijk Spanje

Het zal niemand verbazen dat drie Spaanse steden deze voorjaarsvakantie in de top 5 van meest geboekte fietssteden staan. Zowel hoofdstad Madrid als kuststeden Malaga en Valencia zijn de komende twee weken topbestemmingen bij Baja Bikes. En begrijpelijk, want er is voor fietsminnende Nederlanders toch niets fijners om met het zachtere weer in Spanje op de tweewieler te stappen?

Als ik je een tip uit eigen ervaring mag geven: ik heb vorig jaar de Malaga Highlights fietstocht gedaan terwijl het zonnetje scheen bij zo’n twintig graden en heb in drie uur tijd meer over de stad geleerd dan dat ik uit mijn reisgids over Malaga had gelezen.

Plaats een reactie