Top Eiffeltoren gesloten van 20 t/m 25 maart

Ben je van plan om eind maart een stedentrip naar Parijs te maken en is het bezoeken van de Eiffeltoren een van de hoogtepunten die je niet wilt missen als je in de Franse hoofdstad bent? Let dan goed op wanneer je je reis naar Parijs gaat maken. Van 20 tot en met 25 maart 2023 zal de top van de Eiffeltoren niet toegankelijk zijn voor bezoekers. De reden hiervoor is dat deze dagen gebruikt worden voor om onderhoud te plegen aan deze iconische toren. Wie op zoek gaat naar entreetickets voor de Eiffeltoren voor deze periode, die zal sowieso goed moeten zoeken. De tickets tot aan de tweede verdieping van de Eiffeltoren, zowel met de trap als met de lift, zijn op dit moment via de officiële site van de Eiffeltoren niet boekbaar.

Natuurlijk kun je de stalen gigant nog wel gratis vanaf de straat of andere plekken in Parijs bekijken. Zo is de Tour Montparnasse wel gewoon geopend. En eerlijk is eerlijk… vanaf de Tour Montparnasse heb je een geweldig uitzicht op de Eiffeltoren zelf, terwijl je vanaf de Eiffeltoren vooral Parijs kunt bekijken. Maar dat kun je ook vanaf de Tour Montparnasse of vanaf het dak van de Arc de Triomphe (wat naar mijn mening de beste optie is).

Vandaag een storing

Wie vandaag de Eiffeltoren wil bezoeken en nog geen tickets heeft, die kan het bezoek beter uitstellen. De officiële site van de Eiffeltoren meldt een storing:

“Due to a technical issue on one of our elevators, the visit of the Eiffel Tower will be disturbed this Monday 20th February. Long waiting lines are expected. We invite you to choose the stairs or to delay your visit. Visitors with eticket, please check your email.”

Plaats een reactie