Stakingen leggen vliegverkeer in Duitsland lam

De door de vakbond Verdi voor vrijdag geplande staking zal naar verwachting de vliegoperaties op zeven Duitse luchthavens volledig lamleggen. De luchthaven van München, Frankfurt, Hamburg en Stuttgart zullen vrijdag hun activiteiten voor gewone passagiersvluchten volledig staken, zo kondigden zij aan.

Frankfurt en München zijn de twee grootste Duitse luchthavens. Vooral Frankfurt is van grote belang voor nederlandse reizigers als Lufthansa-hub naar de rest van de wereld.

In Frankfurt zijn voor vrijdag 1005 vluchten gepland en in totaal ondervinden 137.000 passagiers last van uitval of vertraging. “Reguliere luchthavenactiviteiten kunnen niet worden gegarandeerd, aldus de website van Fraport. “Passagiers die hun reis in Frankfurt willen beginnen, zullen hun vlucht niet kunnen bereiken.” Het voegde eraan toe dat ook transferdiensten werden getroffen. In Duitsland wordt vrijdag mogelijk ook gestaakt in het openbaar vervoer.

Met de staking willen de werknemers hun eisen in het cao-conflict voor overheidsdiensten benadrukken. In de onderhandelingen eisen de vakbonden 10,5 procent meer inkomen, en minstens 500 euro meer voor de ongeveer 2,5 miljoen werknemers. voor een periode van 12 maanden.

Of op de luchthaven van Düsseldorf vrijdag ook gestaakt gaat worden is op dit moment nog niet bekend. De stakingen hebben wel invloed op enkele binnenlandse vluchten van en naar Düsseldorf.

Plaats een reactie