Voortaan in 24 minuten van vliegveld naar Istanbul

Sinds afgelopen weekend kun je in slechts 24 minuten tijd vanaf Istanbul Airport naar Istanbul reizen. De nieuwe metrolijn zorgt daarvoor. Deze vorm van vervoer is zeer welkom bij reizigers die tot nu toe afhankelijk waren van taxi’s en bussen die zich een weg moeten banen door het drukke verkeer in en rond Istanbul.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zondag de nieuwe hogesnelheidsmetrolijn van Istanbul ingehuldigd, die het hart van de stad verbindt met de mega-luchthaven van Istanbul, die verwacht in 2023 de drukste van Europa zal zijn.

De 34 kilometer lange metroverbinding is de eerste spoorverbinding met de grootste en een van de grootste luchthavens ter wereld. De lijn vanuit de wijk Kağıthane zal door de wijken Eyüpsultan en Arnavutköy lopen alvorens de luchthaven van Istanbul te bereiken. Tijdens de openingsceremonie zei Erdoğan dat het dankzij de metrolijn Kağıthane-Istanbul Airport, met een capaciteit van 800.000 passagiers per dag, nu mogelijk is om de luchthaven van Istanbul vanuit Kağıthane in 24 minuten te bereiken.

De verbinding belooft het reeds dichte vervoersnetwerk in Istanbul nog verder uit te breiden. Het zal ook de mobiliteit van passagiers en goederen verder stimuleren, wat waarschijnlijk zal leiden tot grotere en snellere verbindingen met Europa.

De luchthaven van Istanbul, die eind oktober 2018 officieel werd geopend en in april 2019 volledig operationeel werd, wordt alsmaar drukker. Vorig jaar vonden er gemiddeld 1.156 vluchten per dag plaats.

Plaats een reactie