De 7 beste gratis musea in Londen

De stad Londen heeft een lange en rijke geschiedenis en het bezoeken van de beste musea in Londen is een leuke manier om te zien hoe de stad zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Het leuke is dat je veel van deze topmusea gratis kunt bezoeken. Het is niet voor niets dat er meerdere musea in de top 10 bezienswaardigheden van Londen staan. Hieronder een lijst met de beste gratis musea in Londen.

1) Natural History Museum: de Natural History Museum is een van de meest bekende musea in Londen. Het is een geweldige plek om kennis te maken met de natuurwetenschap, cultuur en technologie. Er is een immense verzameling van dieren, mineralen, fossielen en planten die je gratis kunt bezoeken.

2) Victoria and Albert Museum: een ander populair museum dat gratis is, is het Victoria and Albert Museum. Hier kun je verschillende stijlen van kunst, design, mode, architectuur, technologie en meer bewonderen. Het museum heeft een unieke collectie met meer dan 4 miljoen stukken uit meer dan 3000 jaar geschiedenis.

3) British Museum: het British Museum is een van ’s werelds beste musea en je kunt hier ook gratis naar binnen. Het museum heeft de meest verbluffende en grote collectie antieke objecten die ooit hebben bestaan. Er is ook een aantal interessante tentoonstellingen over de wereldgeschiedenis, waaronder het verhaal van de Griekse oudheid en de Egyptische mummies.

4) Museum of London: dit museum is gewijd aan de geschiedenis van Londen, van de prehistorische tijden tot de moderne stad van vandaag. Het museum heeft een grote collectie objecten die de stad hebben veranderd. Je kunt hier ook een tentoonstelling zien over het leven in de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

5) National Maritime Museum: het National Maritime Museum is een gratis museum in het stadsdeel Greenwich. Het is een enorme verzameling van zeldzame en unieke objecten die de geschiedenis van de zeevaart weerspiegelen. Er is ook een aparte afdeling die gewijd is aan het verhaal van de Britse marine.

6) Science Museum: het Science Museum is een modern museum dat een grote verscheidenheid aan wetenschappelijke ontdekkingen en innovaties uit de hele wereld tentoonstelt. Het museum is geschikt voor alle leeftijden en is gratis toegankelijk.

7) Wellcome Collection: dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de geneeskunde en bestaat uit een grote collectie van objecten. Er is ook een aparte bibliotheek met boeken en documenten over medisch onderzoek, wetenschap en gezondheidszorg.

Al deze musea zijn gratis toegankelijk en een bezoek waard. Het is een geweldige manier om meer over de geschiedenis van Londen te leren, en je kunt veel interessante dingen zien die je normaal gesproken niet zou kunnen zien. Geen wonder dat Londen één van de meest fascinerende steden ter wereld is.

Plaats een reactie