De 7 beste stranden van Bonaire

Bonaire is een eiland gelegen in de Caraïbische Zee en is perfect voor een ontspannende strandvakantie. Hier vind je prachtige witte zandstranden en kristalhelder water. Of je nu op zoek bent naar een rustig plekje om te zonnen of lekker wilt snorkelen, Bonaire heeft voor ieder wat wils. Met onderstaande lijst van de 7 beste stranden van Bonaire kun je alvast een beetje inspiratie opdoen.

1. Sorobon Beach

Sorobon Beach is een prachtig strand in het zuidelijke deel van het eiland en is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers. Hier kun je heerlijk zwemmen, relaxen op het strand, of je favoriete watersport beoefenen. Het strand heeft ook verschillende bars en restaurants, waar je kunt genieten van een versnapering of een drankje. Een gezellige beach bar is de Hang Out Bar bij Jibe City.

2. Lac Bay

Lac Bay ligt in het oosten van het eiland en is ideaal voor kitesurfen en windsurfen. Het strand heeft een wit strand, een lagune en helder water. Je kunt hier ook heerlijk zwemmen en snorkelen. Lac Bay is een van de betere plekken om schildpaddden te spotten.

3. Pink Beach

Pink Beach is een prachtig gekleurd strand in het zuidwesten van Bonaire. Het strand heeft diepblauwe water en een paarsachtige kleur op het strand, die veroorzaakt wordt door het fijne koraalzand..Het is een perfecte plek om te zonnen, zwemmen en snorkelen met een verscheidenheid aan tropische vissen en zeeschildpadden.

4. Klein Bonaire

Klein Bonaire is een klein eiland dat vlakbij Bonaire ligt. Het is de perfecte plek om te snorkelen en te duiken, want hier vind je prachtige onderwaterlandschappen met allerlei kleurrijke vissen en koraalriffen. Als je wilt relaxen, kun je bij Klein Bonaire ook een prachtig wit strand vinden.

5. 1000 Steps Beach

1000 Steps Beach ligt in het noordwesten van het eiland en is een populair strand om te zwemmen en te snorkelen. De naam van het strand komt van de veronderstelde duizenden treden die je moet afdalen om bij het strand te komen. In werkelijkheid zijn het slechts 71 treden. Als je eenmaal beneden bent, kun je genieten van het prachtige blauwe water en het witte strand.

6. Donkey Beach

Donkey Beach is een rustig strand in het westelijke deel van het eiland. Het strand is omringd door kliffen en heeft helder water waar je heerlijk kunt zwemmen. Donkey Beach is vooral populair onder de locals. Dat merk je tijdens de weekeinden en de feestdagen, als ze hier met hele families komen relaxen, zwemmen en barbecueën.

7. Playa Chikitu

Playa Chikitu is een klein strand in het oosten van Bonaire, waar je heerlijk kunt relaxen op het strand. Je kunt hier ook genieten van de prachtige onderwaterwereld en de kleurrijke koraalriffen. Er is een restaurant aan het strand waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

Bonaire heeft voor ieder wat wils. Of je nu van stranden, watersporten of onderwateravonturen houdt, je kunt hier genoeg te doen vinden. Bekijk deze lijst van de 7 beste stranden van Bonaire voor wat inspiratie en laat je verleiden door de prachtige stranden die Bonaire te bieden heeft.

Plaats een reactie